JYPille karvas tappio Kuopiossa

JYP venytti pisteputkeaan lauantaina KalPan vieraana. Takkiin kuitenkin tuli jatkoajan jälkeen lukemin 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1). Runsaat jäähyt pilasivat JYPiltä muuten miehekkään esityksen.

– Kyllä harmittaa ihan älyttömästi. Itse hölmöiltiin peli. Tasaviisikoin meidän pelaaminen oli todella hyvää, kun ottaa huomioon, että vastassa sarjakakkonen ja heidän kotikenttä. Sitten taas aivan liikaa kulutettiin jäähypenkkiä. Ei noilla minuuttimäärillä voi pelejä voittaa, paluun tositoimiin pitkän loukkaantumisjakson jälkeen tehnyt Ossi Louhivaara manasi.

JYP tuli otteluun pirteällä jalalla ja karkasikin johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Kapteeni Juha-Pekka Hytönen sai tarjoilun Louhivaaralta, eikä JP erehtynyt. Varma viimeistely maalin edustalta ohi Niko Hovisen.

Louhivaara pääsi kauden viidennessä liigapelissään hyvään iskuun vanhan tutkaparinsa Hytösen kanssa.

– Onhan se aina helpompaa tulla takaisin sellaiseen ketjuun, missä tietää, mitä kaverit tekevät jäällä. JP:n ja Mikin (Mikko Salmio) kanssa pelattiin jo alkukauden treenipeleissä yhdessä sekä CHL:ssä, Louhivaara sanoi.

Louhivaara saalisti paluuottelussaan syöttöpisteen, uurasti puolustajien tukena ja loi hyviä paikkoja hyökkäyspäässä.

– Ihan tuntui peli hyvältä. Olen kyllä luistellut koko ajan, mutta vähän sitä mietti ennen peliä, että kuinka pahasti sitä jäätyy, kun kaveri tuleekin tosissaan vastaan. Pelin edetessä tuntui koko ajan paremmalta, ”Opa” makusteli.

– Mulla ei ole oikeastaan yhtään joukkuetreeniä vielä alla. Uskon, että kun saa taas vähän pelejä alle, niin paremmaksi vielä muuttuu. Pystyin tänään kuitenkin jo luomaan ja pelaamaan kiekolla. En ihan jaloissa sentään ollut, Louhivaara jatkoi.

Ratkaisu rankkarilla jatkoajalla

Toinen erä alkoi yhtä hyvin kuin ensimmäinenkin JYPin osalta. Vain 45 sekuntia erää takana ja JYP karkasi kahden maalin johtoon. Sami Niku katkaisi KalPan hyökkäyksen keskialueella, avasi laitaan Jani Tuppuraiselle, joka puolestaan syötti kiekon Antti Suomelalle. Kovassa vireessä oleva Suomela laukoi kauden kymmenennen osumansa.

Jäähyt todellakin sotkivat Hurrikaanin peliä oikein urakalla. Toisessa erässä jäähyjä tuli hurjat määrät, ”kruununa” Henri Kannisen ulosajo selästä taklaamisesta. Kannisen vitosen aikana KalPa tasoitti ottelun Tommi Jokisen toimesta. Tätä ennen 1-2-kavennusmaalista vastasi kuopiolaisille niin ikään ylivoimalla Jesse Mankinen.

Päätöserässä JYP pelasi illan parasta kiekkoa ja pääsi myös itse kaksi kertaa ylivoimalle. Niko Hovinen kuitenkin loisti KalPan maalilla 34 torjunnallaan. Myös JYPin Pekka Tuokkola oli maalilla iskussa napaten 23 koppia. Tuokkola teki tukun tärkeitä pelastuksia varsinkin JYPin lukuisten alivoimien aikana.

Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, mutta ratkaisu syntyi rangaistuslaukauksesta. Urho Vaakanainen joutui koukkimaan Santeri Lukkaa rankkarin arvoisesti. Lukka ujutti kiekon ohi Tuokkolan, joka kuitenkin nappasi kumilaatan maaliviivan tuntumasta. Videotarkistus osoitti kiekon käyneen maalissa. Niinpä KalPalle kaksi pistettä maalein 3-2.

– Ihan liikaa tuli jäähyjä. Osa oli omaa hölmöyttä osa taas vähän kyseenalaisia jäähyjä. Sellainen tunne jäi, että enemmän olisi pisteitä ansaittu mukaan. Meillä oli varsinkin päätöserässä paikat ratkaista ottelu. Paremmalla viimeistelyllä ja tuurilla olisi voitu pisteet napata mukaan, Louhivaara summasi ottelun.

– Taas kuitenkin nähtiin, että peli on kuosissa. Jäähyt vaan tällä kertaa ratkaisi kaverille pelin. Ei saisi tunne niin paljoa viedä. Joskus toki tulee vahinkojäähyjä, mutta kyllä meidän pitää olla huolellisempia, Louhivaara jatkoi.

Lauantain ottelu oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että iso joukko JYP-faneja oli saapunut Kuopioon lättähattujunan kyydissä. Hurrikaanikannattajat pitivätkin Niiralanmontussa kiitettävästi meteliä yllä. KalPan fanit jäivät tällä kertaa kakkoseksi. JYP kiittää faneja upeasta kannustuksesta!

Hurrikaanikausi jatkuu ensi viikolla kolmella ottelulla. Tiistaina JYP matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi. Torstaina pelataan niin ikään vieraskaukalossa, kun vastassa on Vaasan Sport.

Seuraava kotipeli on ohjelmassa viikon päästä lauantaina. Vastassa Risto Dufvan luotsaama sarjanousija Mikkelin Jukurit. Liput kyseiseen varmasti kuumaan lauantai-illan taistoon voit lunastaa itsellesi TÄSTÄ LINKISTÄ.