Veltsu ennen illan taistoa: Kaikki likoon mitä äijistä löytyy

JYP kohtaa tiistai-iltana elintärkeässä ottelussa SC Bernin. Nyt jokainen hurrikaanifani paikan päälle kannustamaan JYP puolivälieriin CHL-liigassa!

Viime viikolla JYP oli hyvässä iskussa Bernin kotijäällä, mutta taipui toisen erän heikon hetken myötä maalein 2-3. Mahdollisuudet ovat kuitenkin hyvät, sillä maalin voitto JYPille veisi tiistai-illan pelin jatkoajalle. Jos taas Hurrikaani onnistuu kyykyttämään sveitsiläisvieraansa enemmän kuin kahdella maalilla, menee JYP suoraan jatkoon.

Viikon tauko tosipeleistä on tehnyt Hurrikaanille hyvää, joskin osa pelaajista oli nuorten maajoukkueiden mukana.

– Sen jälkeen kun tultiin pois Sveitsistä, niin pari jääharjoitusta on vedetty ja muutama kuivatreeni päälle. Todella tiukka on ollut meidän ohjelma, että nyt kun oli tilaisuus huilata, niin pakko se on välillä niin tehdä, päävalmentaja Marko Virtanen summaa.

Veltsu lähtee illan kamppailuun luottavaisena. JYP laittoi vierasjäällä Bernin ahtaalle, joten kotivoitto on täysin omissa käsissä.

– Tämä on tavallaan kuuden erän peli. Nyt on puolet siitä pelattu ja tilanne on 2-3. Varmasti tiukkaa on peli tälläkin kertaa, mutta jotenkin se yliote pitää saada. Kaikki likoon mitä äijistä löytyy. Tuskin kumpikaan pelaamista hirveästi muuttaa. Toki nyt molemmat tuntevat toisen peliä kolmen erän verran, Virtanen summaa.

– Oikein luottavaisina lähdemme peliin. Sen suhteen miten pelattiin Bernin kotijäällä, niin fiilikset on kotipeliä ajatellen hyvät. Ei tässä mitään taikatemppuja kuitenkaan tehdä. Painetaan kovasti hommia ja katsotaan mihin se riittää, Virtanen jatkaa.

JYP on korostanut kauden alusta saakka, että CHL on seuralle yhtä tärkeä kuin kotimainen Liiga. Myös pelaajilla on kova halu saavuttaa CHL-mestaruus, sillä se vaatii onnistumisia yksittäisissä peleissä ja tarjoaa sankarinviittaa sille kuka siihen on valmis tarttumaan.

– Se on nimenomaan niin, että pelaajat ja organisaatio arvostavat tämän sarjan erittäin korkealle. Tämä on tosi haastava, mutta antoisa sarja. Tätä liigaa on myös todella vaikea voittaa, sillä mukana on todelliset huippuseurat, Veltsu huomauttaa.

– Joka ikinen seura haluaa ihan varmasti voittaa. Se on ihan kukkuu-puhetta, että tämä olisi jotenkin toisarvoinen juttu. Niin paljon kuitenkin kauden aikana lyödään resursseja tähän sarjaan, että halu voittaa on kova.

Virtanen haluaa, että Synergia-areena saadaan rajuun kannustukseen tiistaina. Bernille ei saa antaa yhtään siimaa myöskään tällä saralla.

– Nyt tarvitaan todella fanien tukea. Tämä on varmasti katsojalle mielenkiintoinen tilanne ja peli. Vastassa ovat myös todelliset huippupelaajat, jonka taitoisia kavereita ei kotimaassa usein näe.

Liput illaan kiekkojännäriin voit ostaa TÄÄLTÄ.

JYPin kokoonpano illan otteluun:

1: Janne Kolehmainen – Valtteri Hotakainen – Tuomas Pihlman

Mikko Kuukka – Juuso Vainio

2: Janne Tavi – Juha-Pekka Hytönen – Jerry Turkulainen

Sami Niku – Nolan Yonkman

3: Jani Tuppurainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Mikko Kalteva – Niklas Friman

4: Mikko Salmio – Micke Saari – Robert Rooba

Juuso Pulli – Joel Sund

Maalissa: Pekka Tuokkola (Veini Vehviläinen)