Juvonen ja Pelicans hyydyttivät Hurrikaanin

JYP kärsi kitkerän tappion keskiviikkona Lahdessa, kun Pelicans nappasi voiton osumin 3-1 (2-0, 1-1, 0-0). JYPin ainokaisen iski kapteeni Juha-Pekka Hytönen.

JYPin kannalta avauserä oli huono, vaikka Hurrikaani loi tukun hyviä maalipaikkoja. Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan kahdesti. Heti alkuun Juhani Tyrväinen iski ylivoimalla Pelicansin 1-0-osuman. Erän lopussa velipoika Antti Tyrväinen karkasi läpiajoon ja vei lahtelaiset jo kahden maalin karkumatkalle.

– Ekassa erässä ei oltu ihan hereillä. Kaksi isoa henkilökohtaista virhettä ja siitä kaverille 2-0. Avausmaali alivoimalla maalin tolpalta ilman mitään vartiointia. Ja toisessa maalissa kaveri karkaa keskeltä läpiajoon. Ei ollut yhtään sellainen alku, mitä lähdettiin hakemaan, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen sanoi.

– Toisen erän alku oli vähän samaa rallia. Siinä rupesi jo miettimään, että mitä kaikkea tämä ilta tuokaan tullessaan. Sitten kuitenkin saatiin peliä kuntoon ja hallittiin loput ottelusta pelillisesti, Siekkinen jatkoi.

Toisen erän alussa Pelicansin 3-0-maalin pääsi lyömään maalin kulmalta Henri Heino. Heti perään Hytönen kuitenkin toi Hurrikaanin takaisin peliin mukaan. Varsinkin toisen erän jälkimmäisen puoliskon JYP pyöritti vahvasti Pelicansin päädyssä, mutta maalivahti Janne Juvonen kesti tulituksen. Juvonen oli pussinokkien suurin sankari 40 torjunnallaan. JYPin Pekka Tuokkolalle kertyi 17 koppia.

Päätöserässä JYPin kiri jäi vajaaksi. Sen sijaan Pelicansin kunniaksi täytyy sanoa, että joukkue puolusti keskustaa hyvin. JYP painosti, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin. Niinpä pisteet jäivät Lahteen.

– Pieni rutistus ja ärhäkkyys meiltä puuttui. Toki Juvonenkin oli maalilla hyvä, mutta paljon meidän vetoja tuli viivasta. Ne ei tänään pomppineet meille. Täytyy myös sanoa, että Pelicans sumputti hyvin keskustaa. Vähän meillä oli löysyyttä maalintekopaikoissa, Siekkinen summaili.

– Kun on pieni tuska puserossa, niin tekeminen menee helposti väkinäiseksi ja niin kävi tänäänkin. Rentous puuttuu tekemisestä, Siekkinen jatkoi.

Hurrikaanikausi jatkuu perjantaina kotijäällä. Synergia-areenalla saapuu aina sytyttävä Porin Ässät. Liput tähän taistoon voit hommata itsellesi TÄSTÄ LINKISTÄ. JYP tarvitsee nyt kaiken tuen, jotta voittoja saadaan lisää.

Ässät-peliin on tarjolla lippuja todella halvalla. Seisomaliput nimittäin lähtee pikkujoulujen kunniaksi viitosella! Kyseessä on lisäksi JYPin viimeinen kotipeli ennen joulutaukoa. Nyt mökkiä täyteen ja huudetaan yhdessä porilaiset kumoon!