JYPin taistelu ei riittänyt – Jukurit vei pisteet

JYPin taistelu ei riittänyt lauantain liigakierroksella. Sarjanousija Mikkelin Jukurit haki ensimmäisen voittonsa Jyväskylästä maalein 2-1 (2-0, 1-0, 0-0).

Avauserään JYP ei saanut totuttua hurrikaania pyörimään vastustajan kenttäpäätyyn. Sen sijaan Jukurit rokotti kahdesti. Ensin reilun viiden minuutin pelin jälkeen Keni Karalahti viimeisteli uransa ensimmäisen liigamaaliin lämärillä siniviivasta. Erän viime hetkillä onnistui puolestaan Henrik Koivisto.

– Ei ihan sellainen alku kuin oltaisiin haluttu. Ei saatu toivottua rynnistystä Jukureiden maalia kohti, JYP-luotsi Marko Virtanen sanoi.

Toisen erän alkuun JYP sai heti kirivaihteen silmään. Hurjan maalinedusmylläkän jälkeen kultakypärä Antti Suomela löi kiekon reppuun ajassa 21.47. Suomelalle osuma oli jo kauden 11:s. Toisessa erässä myös Jerry Turkulainen ja Joonas Nättinen pääsivät makoisiin paikkoihin, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Jukureilla oli niin ikään erän loppupuolella etsikkoaikansa, mutta Pekka Tuokkola venyi muutamaan upeaan torjuntaan.

Päätöserässä JYP loi hyviä pyörityksiä Jukureiden kenttäpäätyyn, mutta mikkeliläiset puolustivat uhrautuvasti. Myös entinen JYP-vahti Sami Rajaniemi oli Jukureiden maalilla vireessä.

– Toiseen erään venkslattiin kenttiä ja saatiin sitä kautta vähän raikkautta. Saatiin ekasta tilanteesta maali ja siitä tuli meille potkua. Kolmas erä väännettiin ja laitettiin likoon kaikki mitä löytyi. Yritettiin tasoitusta, mutta ei tällä kertaa onnistuttu. Tasainen peli kaiken kaikkiaan. Me kaivataan edelleen tehokkuutta maalintekoon, Virtanen summasi.

– Kaveri teki pari helppoa maalia avauserään. Sen jälkeen kyllä petrattiin, mutta ei saatu tasoitusta. Luotiin hyvin painetta, mutta ei saatu maaleja niistä aikaiseksi, Ossi Louhivaara säesti.

Maalinteko on ollut takkuista viime peleissä. Nyt kaivattaisiin myös apua hiven Rouva Fortunan suunnalta.

– Varmasti pari sellaista pomppumaalia aukaisisi peliä. Nyt kaveri tekee niitä, mutta me ei. Tosin liian vähän maaleja me tehdään ylipäätään. Yhdellä maalilla on vaikea voittaa pelejä. Tarvitaan kunnon räkämaaleja, kertaalleen sota-alueelta onnistunut Suomela mietiskeli.

Päävalmentaja Virtanen peräänkuuluttaa perusasioiden tärkeyttä.

– Rentous tulee maalien myötä. Kyllä se silti vaan niin on, että perusasioiden tekeminen on tärkeintä. Tukitoimet pitää olla kohdillaan, että tulee maaleja. Maaleista 80 prosenttia tehdään maalin edestä. Sinne vaan pitää mennä. Se on myös tahtoasia. Sitä jokainen voi parantaa, Virtanen paaluttaa.

Hurrikaanikausi jatkuu ensi keskiviikkona kotihallissa Vaasan Sportia vastaan. Liput tähän taistoon voit lunastaa itsellesi TÄÄLTÄ.