Jälleen täydet kolme pistettä – JYP rökitti Sportin!

JYPin länsirannikon kiertue toi täydet kuusi sarjapistettä, kun lauantaina Vaasan Sport kaatui maalein 5-2 (1-1, 2-1, 2-0). Torstaina JYP nappasi Lukosta voiton osumin 2-1.

– Pelattiin hyvä peli. Meillä oli luotto koko ajan omaan tekemiseen. Vähän otettiin turhia jäähyjä, mutta pakit pelasivat upeasti. Todella iso määrä blokattuja kuteja. Siinä yksi osoitus, missä on menty eteenpäin. Otetaan mustelmia JYPin eteen, kapteeni Juha-Pekka Hytönen summasi.

JYP tuli ryminällä avauserään ja Sport oli helisemässä. Avausmaalin iski Jani Tuppurainen maalin edustalta ajassa 06.24. Syöttöpisteet merkittiin Janne Taville sekä Juuso Vainiolle. JYP jatkoi sen jälkeen painostusta ja Sport-luotsi Tomek Valtonen ottikin aikalisän jo vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Sport sai pikku hiljaa juonesta kiinni ja tasoitti pelin Filip Riskan toimesta vajaat minuutti ennen avauserän päätöstä.

Toinen erä näytti pitkään maalittomalta, mutta jakson lopussa alkoi rymisemään. Joukkueet takoivat kolme maalia 56 sekuntiin ja näistä JYP teki kaksi. Ensin ajassa 35.21 Michel Miklik onnistui paluukiekosta ylivoimalla. Osuma oli slovakille JYP-uran viides. Heti seuraavassa vaihdossa Sportin 2-2-tasoituksesta vastasi Aleksi Ainali. JYP kuitenkin lähti erätauolle johtoasemassa, kun Tavi pääsi kuin varkain maalipaikalle ja löi 3-2-osuman ajassa 36.17. Tavin maaliin syötön kirjautti Juha-Pekka Hytönen. Kapteenille tehopiste oli uran 300:s Liigassa!

– Aika kuvaavasti tuli tämä kyseinen piste hävityllä aloituksella. Sillä tässä ollaan jo menty toista vuosikymmentä. Parempi niin kuin jollain hienolla maalilla, joita ei kyllä usein tule. Ei vaan onhan se kiva saavuttaa merkkipaaluja, Hytönen velmuili.

– ”Naakalta” iso voittomaali. Yksi osoitus meidän hyvästä taistelusta häneltä. Hyvä kiekonriisto ja siitä kiekko verkkoon, Hytönen jatkoi.

Pihlman ja Hytönen ratkaisivat päätöserässä

Päätöserässä JYP laittoi pelin pakettiin ylivoimalla. Jo otteluennakossa illan ratkaisijaksi povattu Tuomas Pihlman laukoi kiekon yläpesään Miklikin loistavasta esityöstä. Osuma oli ”Pilelle” kauden seitsemäs. Loppulukemat löi tyhjiin Hytönen. Syöttöpiste jälleen Miklikille. Slovakkitähti on nyt takonut viiteen peliin pisteet 5+2=7.

Tehomiehiä löytyi oikein urakalla. Jussi Olkinuoralle voittopelissä 23 koppia. Miklik 1+2, Tavi ja Hytönen 1+1 sekä Antti Suomela 0+2. (Btw. tilastoissa Miklikin Hytöselle tarjoilemaa osumaa tyhjiin ei näy, mutta se varmasti korjataan vielä…)

Hurrikaani on yltynyt todella kovaan liitoon jääkiekkoliigassa. Viimeiseen kuuteen peliin JYP on voittanut viisi kertaa. Sarjataulukossa JYP on edelleen kahdeksantena, mutta esimerkiksi viidentenä majaileva Pelicans on vain pisteen päässä. JYP on nyt selvästi yhtenäisempi ja raikkaampi kuin syyskaudella.

– Nyt ollaan pelattu sillä tasolla, mihin tämä joukkue pystyy. On se ollut tiedossa, mutta nyt on pystytty se taso kaivamaan esiin. Me on keskitytty enemmän henkisiin juttuihin viime aikoina. Me on tehty paljon jään ulkopuolisia juttuja ja kasvettu joukkueena yhteen tiiviiksi nipuksi. Nyt me pelataan joukkueena ja siinä on iso ero siihen verrattuna, jos pelaa vain yksilöinä, kapteeni valottaa.

Mitä jään ulkopuolisia asioita esimerkiksi?

– No esimerkiksi Viitaniemessä on käyty ottamassa tennispalloilla pelaten pikku turnaus. Sitten myös tämä länsirannikon reissu. Eilenkin tehtiin ihan muita juttuja porukalla. Nyt me pelataan joukkueena JYPIlle. Se on oikea tie kevättä kohti, Hytönen toteaa.

JYP saa huilata länsirannikon kiertueen jälkeen liki viikon tosipeleistä. Seuraavan kerran Hurrikaani pelaa ensi perjantaina 13. tammikuuta kotikaukalossa. Tuolloin on vastassa Helsingin IFK. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.