JYP hakee revanssia Hakametsästä

JYPin pitkä voittoputki katkesi tylysti perjantai-iltana kotihallissa, kun Ilves haki ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Jyväskylästä yli kymmeneen vuoteen.

Hurrikaani saa kuitenkin revanssimahdollisuuden heti, sillä lauantaina joukkueet ottavat mittaa toisistaan Hakametsässä. Ilves on vienyt kaikki kauden kolme kohtaamista nimiinsä, joten nyt on JYPillä ryhtiliikkeen paikka.

– Onneksi on heti Ilves tänään vastassa uudestaan. Voidaan näyttää itsellemme ja yleisölle, mihin me oikein pystytään. Kaikkien pitää olla valmiina kun kiekko tippuu, Mikko Kalteva korostaa.

– Jos antaa yhtään siimaa, niin paletti on sekaisin omassa päässä aika nopeasti. Ilman muuta on isot pisteet tarjolla. Ei voida kahta tappiota peräkkäin antaa. Sarja on niin tasainen, että jokainen ilta on kaikille todella tärkeä, Kalteva jatkaa.

JYP jäi täysin telineisiin perjantai-iltana Synergialla. Ilves latoi avauserään kolme maalia ja pisti näin ollen pelin pikavauhtia pakettin. Vaikka JYPin peli parani illan mittaa, oli takamatka liian suuri. Ilves oli energinen, uhrautuva ja pelasi taktisesti viisaasti. Tähän JYPin pitää lauantaina vastata.

– Ei oltu valmiita tekemään sitä työtä, mitä voittaminen vaatii. Odotettiin, että tule helpommalla. Pitä olla aina 100 lasissa. Hyvin kyllä Ilves pelasi, ja me ei oikein satu kiriä aikaiseksi. Ja sitten kun saatiin maali, niin kaveri teki heti perään, Juha-Pekka Hytönen puolestaan pohdiskelee.

Sanomattakin on selvää, että JYP on varmasti valmis peliin, kun kiekko tippuu jäähän Hakametsässä. On erittäin tärkeää, että peli saadaan takaisin uomiin yhden ohi-illan jälkeen.

– Iso ryhtiliike meidän on tehtävä ehdottomasti. Nyt on korkea aika ottaa se ensimmäinen voitto tällä kaudella Ilveksestä. Äärettömän tärkeistä pisteistä pelataan, Hytönen sanoo.

– Me ei ymmärretty, että rima on asetettava joka ilta korkeammalle eikä matalammalle. Meidän pitää olla nöyrempiä. Eilen ei oltu nöyriä pelille, Hytönen jatkaa.

Hurrikaanin kokoonpanossa ei ole isoja muutoksia sitten eilisen. Tuomas Pihlman palaa kokoonpanoon ja ottaa nelosvitjassa Mikko Salmion paikan. Niklas Friman on noussut Mikko Kuukan pakkipariksi. Seitsemäntenä puolustajana aloittaa Juuso Vainio.

JYPin maalilla jatkaa Jussi Olkinuora. Luukkuvahtina toimii Pekka Tuokkola.

JYP kohtaa Ilveksen seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Micke Saari – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Niklas Friman – Mikko Kuukka

3: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Ossi Louhivaara

Mikko Kalteva – Urho Vaakanainen

4: Janne Kolehmainen – Henri Kanninen – Tuomas Pihlman

Juuso Vainio

Maalissa: Juho Olkinuora (Pekka Tuokkola)