JYP peittosi Jukurit – hurja vire jatkuu!

JYP nappasi jo kuudennen perättäisen voittonsa lauantaina, kun Mikkelin Jukurit kaatui komean esityksen jälkeen maalein 2-0 (0-0, 1-0, 1-0).

Maalintekijöinä Sami Niku ja Antti Suomela. Kapteeni Juha-Pekka Hytöselle mukavat tehot 0+2. Jussi Olkinuoralle nollapeli 21 torjunnalla.

– Pelattiin taas tosi hyvä vieraspeli. Oltiin kärsivällisiä ja odotettiin omat hetket ratkaista peli. Toisessa erässä Jukureilla oli muutama paikka, mutta Jussi hoiti ne hienosti, kauden kolmannen maalinsa laukonut Niku summasi.

Jukurit oli vetänyt jälleen hallin täyteen ja paikalla oli myös satoja JYP-faneja, jotka pitivät mekkalan korkealla loppuun asti.

– Oli kyllä mahtava fiilis pelata. Jo alkulämmittelyssä pystyi aistimaan, että tästä tulee hieno peli, Niku hekumoi.

Ottelun avauserä oli vauhdikas, mutta vaarallisia paikkoja ei juuri nähty. JYP pääsi kerran ylivoimalle, mutta tällä kertaa murhaavan tehokas pakkopeli ei tuonut tulosta. Myös Jukurit pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ylivoimaa, mutta Hurrikaanin alivoima pelasi jälleen upeasti.

Toisen erän alussa JYP tehtaili upean voittomaalin suorasta hyökkäyksestä. Jerry Turkulainen nousi vahvasti, syötti Juha-Pekka Hytöselle, joka puolestaan tarjoili kiekon Nikulle. Puolustaja pääsi laukomaan b-pisteiden välistä, eikä erehtynyt. Niku pamautti ranteella kiekon ohi Sami Rajaniemen ajassa 24.06.

– Näin, että tilaa oli takana. Huusin JP:lle ja hän sai hienon rystylätyn perille. Siitä pääsin aika kivasti ampumaan. Oli kyllä tiedossa, mihin ammun. Jo aamulla harjoiteltiin tollaisia puolikorkeita, Niku antoi kuittia entiselle JYP-vahti Sami Rajaniemelle.

Päätöserän alkuun Jukureiden Miika Koivisto hölmöili itsensä jäähylle lyötyään kiekon katsomoon. JYP kiitti ylivoimasta. Kultakypärä Antti Suomelan ja Hytösen kuvio tuotti tulosta. Hetken syöteltyään laittoi Hytönen tolpalta tolpalle komean passin, josta Suomela tälläsi 2-0.

Jukurit painoi vielä päälle ottelun lopussa, kun Micke Saari sai jäähyn hyökkäyspäässä. Jukurit painoi päälle ilman maalivahtia kahden miehen ylivoimalla, mutta JYP kesti Jussi Olkinuoran torjunnoilla sekä Mikko Kuukan upeilla blokeilla.

JYP on yltynyt vaikean syksyn jälkeen huikeaan liitoon Liigassa ja jälki on ollut karmivaa vastustajien kannalta. Viimeiset 11 peliä ovat tuoneet JYPille 10 voittoa. Takataskussa on myös kuusi perättäistä voittoa. Kaiken lisäksi Hurrikaani ei ole päästänyt maalia omiin kokonaiseen kahdeksaan erään!

– Nyt huomaa, että joukkue on tekemisen ytimessä. Puhalletaan yhteen hiileen. Huikea fiilis meillä on kopissa. Silti pitää muistaa, että kyllä meillä oli usko tekemiseen koko ajan myös syksyllä vaikean jakson aikana. Pelin vaan piti loksahtaa kohdalleen, Niku valottaa.

Tekeekö media ja yleisö liian hätäisesti johtopäätöksiä 60 ottelun runkosarjassa?

– Ehkä kieltämättä vähän turhan aikaisin. Ei meillä pelaajien kesken koskaan ole usko ollut koetuksella, Niku sanoo.

Hurrikaanikausi jatkuu tiistaina Kuopiossa KalPan vieraana. Seuraava kotipeli on vuorossa ensi perjantaina, jolloin vastaan luistelee Tampereen Ilves. Osta liput tähän taistoon TÄMÄN LINKIN kautta.