JYP taipui niukasti Tapparalle

Sarjakärki Tampereen Tappara oli vielä liian kova suupala JYPille. Tiukan taistelun jälkeen JYP joutui nöyrtymään maalein 2-3 (1-2, 0-1, 1-0). Yleisöä paikalla kauden ennätyslukemat 4 160. JYP kiittää!

JYP sai kylmän suihkun niskaansa jo reilun puolen minuutin pelin jälkeen, kun Jan-Mikael Järvinen napautti maalin edestä 1-0-osuman. Sen jälkeen JYP kuitenkin kokosi rivinsä ja tasoitus nähtiin ajassa 10.12. Jani Tuppurainen pääsi lyömään sydämensä kyllyydestä paluukiekkoon. Syöttöpisteet Ossi Louhivaaralle sekä Anssi Löfmanille.

Tappara pääsi kuitenkin ensimmäiselle erätauolle johdossa, kun Martin Röymark pääsi lyömään paluukiekon verkkoon.

– Tiukka matsi oli kaiken kaikkiaan. Taisteltiin hyvin loppuun asti, eikä annettu periksi missään vaiheessa. Tappara sai ehkä vähän helpolla ekat maalit, Tuppurainen harmitteli.

– Kyllä jäi paljon hampaankoloon. Vähän katseltiin jossain vaiheessa, että mitä tapahtuu. Ei ihan otettu alussa ohjaimia käsiin, Tuppurainen jatkoi.

Toiseen erään JYP tuli vahvasti ja loi painetta Tapparan maalille. Yritys kuitenkin tyssäsi kuin seinään, kun Teemu Nurmi löi tamperelaiset kahden maalin karkumatkalle ajassa 24.11. Heti seuraavassa vaihdossa Löfmanin johtama orkesteri sai kiekon jo maaliviivalle, mutta onneakaan ei ollut matkassa.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen Antti Suomela onnistui tuomaan JYPin vain maalin päähän. Lopun pelistä JYP teki kaikkensa, mutta Teemu Lassila piti maalinsa sen jälkeen koskemattomana. Sarjakärki Tapparan oman pään puolustuspelille täytyy nostaa hattua. Jokaiseen maalipaikkaan JYP joutui tekemään kovan työn.

– Ei päästy ihan tarpeeksi irtokiekoille. Tappara puolusti todella hyvin. Ei sillä ole väliä, jos vie peliä. Me olisi tarvittu pisteitä, Tuppurainen koki.

JYP tosiaan oli vahva toisessa ja kolmannessa erässä luoden isoja mylläköitä Tapparan päätyyn. Tappara-pelaajat kuitenkin blokkasivat ison osan vedoista. Toki myös tamperelaisten tunnetut vastaiskut olivat välillä myrkkyä JYPille.

– Pelin jälkeen jäi mieleen, että oli kyllä kovatasoinen peli ja meille hieno oppitunti. Pitää jok´ikisessä tilanteessa olla hereillä heti avausvaihdosta lähtien. Jos yhtään ajatus lipeää, niin sitten meni jo. Hyvässä formussa on Tappara. Mitä pidemmälle peli meni, niin sitä paremmin ymmärrettiin ydin. Ei ihan riittänyt, päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

– Tappara ansaitsi voittonsa. Tässä mennään tällä hetkellä. Ei ihan kauhean kaukana olla kärjestä. Äärimmäisen hyvää materiaalia saatiin tulevaisuutta varten, Virtanen jatkoi.

Yksi erikoisuus pelissä oli se, että kumpikaan joukkue ei saanut yhtään ainoaa jäähyä. Erotuomarikaksikko Jari Levonen – Antti Boman pitivät koko matsin pillit taskuissa.

– Tuomarit onnistui toki hyvin. Tietty jäi mieleen, että onko itsetarkoitus, että ei vihelletä yhtään jäähyä. Kun on takaa-ajoasemassa, niin ihmetytti vähän, ettei lopun tilanteista mitään jäähyn arvoista löydetty, Virtanen sanoi.¨

Tappara oli vielä liian vahva JYPille ja se venytti voittoputkensa jo kymmeneen otteluun. Kevään tosipelit ovat kuitenkin vielä edessä. JYP on vahvassa nousukunnossa ja se kunto mitataan seuraavaksi vieraskentillä.

Hurrikaanikausi jatkuu vieraskiertueella länsirannikolle. Torstaina vastassa on Rauman Lukko ja lauantaina Vaasan Sport.

Seuraavan kerran Hurrikaani myllää Synergia-areenalla 13. tammikuuta perjantaina. Vastassa aina sytyttävä Helsingin IFK. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.