JYPin voittoputki poikki – Ilves haki pisteet

JYPin seitsemän ottelun voittoputki katkesi tylysti perjantaina, kun Ilves haki täydet kolme pistettä Synergia-areenalta maalein 5-2 (3-0, 1-1, 1-1). Revanssiviikonloppu jatkuu onneksi heti huomenna Tampereella.

Ilvekselle voitto oli merkittävä, sillä tamperelaiset ovat viimeksi juhlineet kolmen pisteen voittoa Jyväskylässä marraskuussa 2006. Tupsukorvat ovat olleet tämän kauden sarjassa JYPille hankala vastus, sillä Ilves on voittanut kaikki kauden kolme taistoa.

– Piti olla kaikille pelaajille selvillä, että hyvä joukkue on vastassa. Me puolustettiin todella löysästi avauserässä ja otettiin tyhmiä jäähyjä. Eka erä oli 3-0 kaverille ja siitä on todella vaikea nousta. Yritettiin kovasti ja tehtiin monenlaisia juttuja. Ei riittänyt. Saatiin vähän kirivaihdetta silmään ja sitten 4-1 meidän ylivoiman päätteeksi. Ei oltu tänään mentaalisesti valmiita. Onneksi huominen tulee nopeasti, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

Avauserässä Ilves pelasi jääkiekkoa ja JYP katseli sivusta. Ilves latoi nopeaan tahtiin kolme maalia. Ensin onnistui Teemu Aalto viivasta ja sen jälkeen maalin edestä Teemu Rautiainen. Kun vielä Jerry D´Amigo niittasi 3-0-lukemat heti seuraavassa vaihdossa, oli JYPin iltapuhde hankala.

Toisessa erässä JYPin kirivaihdetta käynnisteli Jerry Turkulainen, joka laukoi kiekon ylänurkkaan kapteeni Juha-Pekka Hytösen hienosta esityöstä. Hurrikaani pääsi yrittämään lisämaaleja ylivoimalla, mutta heti Ville Järvisen jäähyn jälkeen karkasi Tapio Laakso maalintekoon ja taululla oli Ilvekselle jo lukemat 4-1.

– Tosi lepsua oli meidän pelaaminen. Harvemmin on viime aikoina noin huonosti pelattu. Välillä se vaan menee niin. Itse ainakin koin, että olin ihan valmis pelaamaan. Nyt ei vaan lähtenyt, kultakypärä Antti Suomela manasi.

– Jäätiin kyllä pahasti telineisiin. Ei oikein ymmärretty tänään, minkälaisen työn voitto vaatii. Meidän pitäisi nostaa joka ilta rimaa korkeammalle, jos mielitään voittaa, eikä päinvastoin laskea sitä. Meidän pitää olla paljon nöyrempiä. Tänään ei oltu riittävän nöyriä pelille, Hytönen komppasi.

Päätöserässä Hytönen kavensi vielä JYPille, mutta se oli laiha lohtu, kun D´Amigo iski tyhjiin loppulukemat 5-2 Ilvekselle.

– Odotettiin varmaan, että voitto tulee helpommalla. Pitää kuitenkin olla aina sata prosenttia lasissa. Jos kaverilla on, niin tulos on tämä. Silloin häviää 2-5 kotona, Hytönen totesi.

Kapteeni Hytönen oli JYPin onnistujia pistein 1+1. Se ei kuitenkaan konkaria paljoa lohduttanut.

– Isoin juttu on se, että oman pelin pitäisi auttaa JYPiä voittamaan. Jos se ei toteudu, niin ei voi olla tyyväinen omaankaan peliin. Silloin tehoilla ei ole väliä. Kun hävitään, niin ei voi olla tyytyväinen. Jos voitetaan, niin kaikki on pelannut hyvin, Hytönen mietiskeli.

JYP saa revanssin heti huomenna Tampereella, kun Ilves isännöi Hakametsässä. Seuraavan kerran kotiaskissa JYP nähdään viikon päästä perjantaina, kun Synergia-areenalle saapuu sarjajumbo Rauman Lukko. Osta lippusi otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.