JYPin vire kestää – nyt kaatui TPS!

JYP jatkaa hurjassa vireessä jääkiekkoliigassa. Lauantaina kaatui sarjakakkonen TPS kovan taistelun jälkeen maalein 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0).

Helpolla JYP ei kuitenkaan päässyt, vaan päinvastoin TPS asetti Hurirkaanille kovan haasteen. JYP on kuitenkin tällä hetkellä niin vahva, että pysäyttäjää ei löydy!

– Vähän oli nihkeä startti koko joukkueelta. Loppuun saatiin puristettua kiri ja maalit aikaiseksi. Tasaisuus pysyi läpi ottelun, kaksi syöttöpistettä tehtaillut Joonas Nättinen summasi.

Synergia-areenalla sarjakakkosen kaatamista oli seuraamassa upeat 3 883 katsojaa. Eikä JYPin ja TPS:n peli varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Tilanteita vyöryi molempiin päihin. TPS karkasi johtoon jo ensihetkillä, kun Tomi Kallio onnistui ylivoimalla.

JYPin peli parani koko ajan avauserän edetessä. Tärkeän tasoituksen ohjasi komeasti Janne Tavi. Niklas Friman laukoi viivasta ja Tavi ohjasi kiekon verkkoon. Toinen syöttöpiste Juuso Pullille.

Toisessa erässä JYP aloitti vahvasti ja loi painetta TPS:n päätyyn. Turkulaiset iskivät kuitenkin vastaan. Patrik Virta löi paluukiekosta TPS:n jälleen johtoon ajassa 27.18. Erän loppuun JYP pääsi vielä ylivoimalla yrittämään tasoitusta, mutta viimeistely ontui.

– Erittäin hankala alku ja TPS teki hienon yv-maalin. Sitten huomasi nopeasti, että JYP ei ole ihan niin terävä kuin pitäisi. Kuitenkin puskettiin loppuun asti kärsivällisesti, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

– TPS pelasi erittäin kypsästi ja fiksusti. He tekivät pelaamisen meille vaikeaksi, Virtanen jatkoi.

Päätöserässä TPS puolusti tiukasti ja piti JYPin kulmissa. Yritys kuitenkin palkittiin, kun JYP pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle. Kapteeni Juha-Pekka Hytönen räjäytti yleisön huutomyrskyyn ajassa 56.45. Hieman onnekas maali, mutta kaikki lasketaan!

Jatkoajalla JYP oli murskaava. TPS ei päässyt kiekkoon ollenkaan ja lopulta Hytönen kruunasi illan komealla maalilla. Joonas Nättinen laukoi ja kapteeni löi paluukiekon sisään. Hytösen maaliin syöttöpiste myös maalivahti Pekka Tuokkolalle. ”Peki” torjui voittopelissä muhkeat 30 kertaa.

– Ekassa maalissa ”Kaltsi” (Mikko Kalteva) piti hyvin viivan ja heitti kiekon syviin. Sitten Jerry sai kiekon ja malttoi katsoa minut taustalta. Vähän onnekas maali se oli, mutta onneksi meni sisään. Ylivoimalla kun pääsee kolme minuuttia ennen loppua pelaamaan, niin tehoja pitää tulla, Hytönen summasi 2-2-tasoituksen.

– Pelattiin tosi fiksu jatkoaika. Saatiin luotua painetta Tepsin päätyyn. Nättinen kun pääsee tuommoiselta tontilta vetämään, niin se on joko rebound tai maali. Nyt olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Hytönen jatkoi voittomaalistaan.

JYP on nyt voittanut lyhyessä ajassa kaikki sarjan kärkipään joukkueet. Tällä viikolla JYPin vireen sai kokea ensin HPK ja sitten Tappara sekä TPS. Viime viikolla Hurrikaani puolestaan kyykytti KalPaa.

– Kova yhdeksän päivän jakso on takana. Viisi peliä ja kaikki kärkijengejä vastaan. Saatiin paljon dataa tulevaisuutta ajatellen, Virtanen sanoi.

Kun pelaamatta on kuusi ottelukierrosta, on JYPin ote pudotuspelien kotiedusta vankka. JYP on sarjataulukossa neljäntenä. HPK on viidentenä, mutta jo viiden pisteen päässä ja ottelun enemmän pelanneena. KalPa majailee puolestaan kolmantena neljän pisteen päässä hurrikaanipaidoista.

Hurrikaanikausi jatkuu tiistaina Oulun Kärppien vieraana. Synergia-areenalla JYP nähdään seuraavan kerran ensi torstaina, kun KalPa saapuu jälleen vieraaksi. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.