Kanninen takoi SaiPan nurin

JYPin huima liito sai jatkoa perjantaina, kun SaiPa kellistyi tyylipuhtaasti maalein 4-0 (0-0, 2-0, 2-0). Voitto oli Hurirkaanille jo 16:s viimeiseen 18 peliin.

– Ei ollut varmasti helppo valmistautua SaiPan peliin monien poissaolojen ynnä muun jälkeen. Kyllä sen aistii, että ei ihan kaveri ole terävimmillään. Yritettiin lähteä pelaamaan niin, ettei muuteta mitään. Pelattiin avauserä ihan tarkoituksenmukaisesti. Toiseen erään muutettiin karvausta ja saatiin painetta. Pari jäähyä ja niistä maalit. Rekisteröitiin se, että kaverilla on ukkoja vähän. Rupesi ehkä fysiikan rajat tulemaan heillä vastaan, JYPin käskyttäjä Marko Virtanen summaili.

– Ei ole helpoin asema lähteä pelaamaan. Kaverilla taustalla omat ongelmansa. Tietenkin se voi vähän päähän mennä, vaikka ei saisi, ottelun sankari Henri Kanninen säesti.

Avauserässä vajaamiehinen SaiPa jaksoi vielä roikkua mukana, mutta toisessa erässä Hurrikaani suorastaan myrskysi lappeenrantalaisten kenttäpäädyssä. Ratkaisijan roolin otti tällä kertaa Kanninen, joka takoi kaksi komeaa ylivoimaosumaa.

Ensimmäisen kerran Kanninen osui ajassa 22.40 nousten röyhkeästi kulmasta esiin ja laukaus komeasti takanurkkaan. SaiPa-vahti Frans Tuohimaan juomapullo lensi kohti kattoa, kun Kannisen sivallus livahti verkkoon. Esityön maaliin tekivät Anssi Löfman sekä Sami Niku.

Toisen erän lopussa Kannisen piiska räväytti toistamiseen. Löfman tarjoili jälleen ja Kanninen laukoi b-pisteiden välistä komean one-timerin verkkoon. Toisen syöttöpisteen saalisti myös Niku.

– Näköjään mulla tulee nämä maalit usein kahden ryppäissä. Välillä ehti jo miettiä, että vois useammin vaikka yhden edes laittaa sisään. Mutta hyvä että nyt osui, Kanninen kommentoi.

Myös kolmas maali oli lähellä, mutta hattutemppu jäi vielä haaveeksi.

– Olisi siellä ollut kolmeenkin maaliin saumat. Saatoin vähän vinkata kopissa erätauolla, että syöttäkää mulle, Kanninen naureskeli.

Päätöserän ensimmäisellä puoliskolla SaiPa piristyi ja loi painetta JYP-päätyyn. Markus Ruusu kuitenkin torjui eleettömästi maalillaan. Ruusulle uran toinen nollapeli 14 torjunnalla. Vielä keskiviikkona Ruusu torjui lainapestillä KooKoon paidassa.

– Aika mukavaa oli pelata. Hyvä meteli hallissa ja siitä tuli hyvä fiilis. Eilen jäällä Kenkä (Ari-Pekka Siekkinen) kuiskasi korvaan, että pelaan huomenna. Pikkuinen ekstralataus oli. Halusin näyttää kotiyleisölle, Ruusu kommentoi.

– Pelattiin joukkueena tosi ehjä ja hyvä peli. Hyvin pääsin mukaan peliin ja aika vähän oli vaarallisia paikkoja. Pidin kiinni omista vahvuuksistani ja yritin pelata koko ajan niiden kautta, Ruusu jatkoi.

Lopulta SaiPan rypistelyn päätti Arttu Likola, joka laukoi kiekon pisteiden välistä verkkoon Mikko Salmion esityöstä. Likolalle maali oli liigauran ensimmäinen! Maalitta tällä kaudella ovat vielä Mikot Salmio sekä Kuukka ja Nolan Yonkman.

– Ruusulle nollapeli ja Kanninen kaksi maalia. Sitten vielä Rooballe sekä Likolalle myös osumat. Se lämmittää kovasti. Pelattiin miehekkäästi, päävalmentaja Virtanen sanoi.

Loppulukemat 4-0 taituroi Robert Rooba, joka sai myös maukkaan onnistumisen pitkän loukkaantumisjakson jälkeen. Edellisen liigapelin Rooba oli pelannut 17. marraskuuta.

JYP saa huilata nyt pari päivää ja palaa joukkueharjoituksiin vasta tiistaina. Seuraavan kerran tositoimissa Hurrikaani on ensi viikon perjantaina Porissa.

Kotiaskissa JYP nähdään ensi viikon lauantaina, kun vastassa on aina yhtä rakas Kuopion KalPa. Nyt laitetaan mökki ensimmäistä kertaa tällä kaudella täyteen! JYP saalistaa KalPan etumatkaa sarjataulukossa. JYP on kiinni kotiedussa neljäntenä. KalPa on pykälän ylempänä yhdeksän pisteen päässä.

Osta lippusi tulikuumaan KalPa-taistoon TÄMÄN LINKIN kautta.