Hurrikaani on liekeissä – tänään vastassa Sport

Markus Ruusu aloittaa JYPin maalilla

 

Kovavireinen JYP kohtaa tänään kotihallissaan Vaasan Sportin. Kiekko putoaa jäähän kello 17.00.

 

Vaikka Sport on sarjataulukon häntäpäässä, ei illasta varmasti tule helppo hurrikaanipaidoille. Hikipisaroita täytyy jälleen olla valmis vuodattamaan kentälle.

 

Sport on viime aikoina ollut alavireinen. Se on hävinnyt seitsemän edellistä peliään, joista viisi maaleitta. Takinnapit eivät kuitenkaan saa JYP-leirissä aueta, vaan päinvastoin kova liike ja kamppailupelaaminen täytyy olla timanttista. Sportilla on vielä hiuksenhieno sauma nousta mukaan pudotuspeleihin, joten joukkue lyö varmasti kaiken likoon.

 

Sport on vienyt kauden kolmesta kohtaamisesta kaksi nimiinsä. Tänään olisi JYPin aika tasata puntit. Sportin maalilta löytyy mielenkiintoinen nimi, sillä JYPin Veini Vehviläinen torjuu vaasalaisten riveissä lainapestillä.

 

JYPin kokoonpanon kiinnostavin nimi on

ehdottomasti maalivahti Markus Ruusu, joka palaa pitkästä aikaa tolppien väliin liigamiehistön puolella.

Hurrikaani on nostanut kokoonpanoon myös Tuomas Pihlmanin ja Joel Sundin, jotka hyökkäävät yhdessä Janne Kolehmaisen kanssa. Tämä ketju varmasti vastaa Sportin fyysiseen pelityyliin.

 

Puolustajista kokoonpanossa nähdään pitkästä aikaa Juha Uotila, joka korvaa Urho Vaakanaisen Mikko Kaltevan aisaparina. Seitsemäntenä puolustajana aloittaa puolestaan Jaakko Jokinen.

 

Michel Miklik onnistui heti paluuottelussaan torstaina KalPaa vastaan. Slovakkihyökkääjän huikea laukaus on ollut äärimmäisen tehokas. Tätä trendiä mies mielii jatkaa myös Sportia vastaan.

 

– Maaleja on aina kiva tehdä. Ei ne maalit koskaan helpolla tule, Miklik naureskeli KalPa-pelin jälkeen.

 

Miklik jatkaa Jani Tuppuraisen ja Anssi Löfmanin rinnalla. Myös kapteeni Juha-Pekka Hytösen ketju on ennallaan. Tässä vitjassa laidoilla hyökkäävät Jerry Turkulainen sekä Janne Tavi. Kultakypärä Antti Suomelan hyökkäysketjussa on muutos aiempaan, sillä Ossi Louhivaara joutui viime hetkellä sivuun pelistä. Hänen paikkansa ottaa Arttu Likola.

 

Osta lippusi lauantaipäivän liiganäytökseen TÄSTÄ LINKISTÄ.

 

JYP kohtaa Sportin seuraavalla kokoonpanolla:

 

1: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Michel Miklik

 

Sami Niku – Nolan Yonkman

 

2: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

 

Niklas Friman – Mikko Kuukka

 

3: Arttu Likola – Antti Suomela – Joonas Nättinen

 

Mikko Kalteva- Juha Uotila

 

4: Tuomas Pihlman –  Janne Kolehmainen – Joel Sund

 

Jaakko Jokinen

 

Maalissa: Markus Ruusu (Pekka Tuokkola)