Hurrikaanilla välieräpaikka katkolla!

JYPin ja HPK:n välinen tiukka puolivälieräsarja jatkuu tänä iltana Hämeenlinnassa kuudennella osaottelulla. Ottelu alkaa kello 18.30.

Hurrikaanipaidat nappasivat keskiviikkona ison voiton kotijäällä, kun HPK taipui uskomattomien vaiheiden jälkeen jatkoajalla maalein 3-2. Samoin lukemin johtaa JYP myös puolivälieräsarjaa. Välieräpaikka on siis katkolla tänään JYPille.

HPK:n leirissä mailat menivät pirstaleiksi keskiviikon tappion jälkeen. JYP-leirissä taas saatiin kaivattu itseluottamusruiske mahtavan pelin jälkeen. Varmaa kuitenkin on, että HPK on kaikkea muuta kuin luovuttanut.

– Pienet on marginaalit. Maalin peli oli ja niin on varmasti perjantainakin. Ei tässä auta muuttaa mitään. Vähän treeniä ja lepoa. Sitten pelataan taas, keskiviikon ottelun sankari Mikko Kuukka summasi.

– En usko, että peli paljon muuttuu. Tulee taas tiukkaa vääntöä. Pitää olla valmis heittäytymään alusta asti täysillä, kaksi maalia iskenyt Antti Suomela puolestaan sanoi.

JYP voitti edellisen pelin Rinkelinmäellä, joten muistijälki HPK:n löylyttämisestä heidän kotikaukalossa on olemassa. Playoffs-peleissä tärkeää on aina maalintekotehokkuus, tiivis oman alueen puolustaminen ja erikoistilanteet. Näissä teemoissa JYPin täytyy perjantaina onnistua.

Hurrikaanin kokoonpanossa on jouduttu tekemään muutoksia sitten keskiviikon. Loukkaantuneen Ossi Louhivaaran korvaa kultakypärä Antti Suomelan ketjussa Janne Kolehmainen. Tuoma Pihlman palaa niin ikään kokoonpanoon nelosketjuun Arttu Likolan ja Valtteri Hotakaisen rinnalle.

Puolustajista sivuun on joutunut keskiviikon sankari Mikko Kuukka, joka on saanut Liigan kurinpitäjältä kahden ottelun pelikiellon keskiviikon pelin tapahtumissa, jossa hän löi poikittaisella mailalla Otto Paajasta.

– Ottelun kolmannessa erässä HPK:n pelatessa ylivoimalla HPK:n Otto Paajanen peruuttaa kiekottomana JYPin maalille. Maalin edessä oleva JYPin Mikko Kuukka huitaisee mailallaan Paajasen mailan jäähän ja tämän jälkeen lyö poikittaisella mailalla Paajasta niskaan. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta Kuukalle, Liigan verkkosivuilla kerrataan tilannetta.

Kokoonpanoon puolustajista puolestaan palaavat Juuso Pulli sekä Juha Uotila.

JYPin maalia ottelussa vartioi Jussi Olkinuora. Varavahtina toimii Pekka Tuokkola.

 

JYP kohtaa HPK:n seuraavalla kokoonpanolla:

1: Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Michel Miklik

Sami Niku – Nolan Yonkman

2: Jerry Turkulainen – Juha-Pekka Hytönen – Janne Tavi

Urho Vaakanainen – Niklas Friman

3: Janne Kolehmainen – Antti Suomela – Joonas Nättinen

Juuso Pulli – Juuso Vainio

4: Arttu Likola – Valtteri Hotakainen – Tuomas Pihlman

Juha Uotila

Maalissa: Jussi Olkinuora (Pekka Tuokkola)