JYP peittosi Jukurit ja varmisti kotiedun!

JYP varmisti vähintään neljännen sijan ja kotiedun pudotuspeleihin lyömällä tiistai-iltana Mikkelin Jukurit maalein 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

Avauserään viimeisiä pudotuspelihaaveita elätellyt Jukurit tuli vahvasti ja sai maalin jo ajassa 01.09, kun Teemu Tallberg iski oman laukauksensa paluukiekon verkkoon. Vaikean alun jälkeen myös JYP sai pikku hiljaa juonesta kiinni ja tasoitus olikin sitten komeaa katseltavaa.

Juha Uotila iski JYP-uransa avausmaalin ja -pisteen komealla soololla. Mies otti kiekon keskialueelta, purjehti läpi kentän ja veiväsi kiekon vanhanaikaisella sisään. Syöttöpisteet maaliin Tuomas Pihlmanille ja Mikko Kaltevalle, joka nosti Jukurit-pelien saldonsa lukemiin 1+7.

– Kyllä mä tiesin, että ”Junnulla” käsiä riittää, kunhan vaan saa tilaisuuden näyttää, Mahtavaa, että hän onnistui. Kausi on kuitenkin ollut hänelle kaikin puolin vaikea, Ossi Louhivaara hehkutteli.

Toiseen erään JYP tuli paljon pirteämmin ja loi maalipaikkoja. Yritys palkittiin ajassa 26.57, kun Robert Rooba löi maalin edestä JYPin voittomaalin. Syöttöpiste jälleen Pihlmanille sekä Niklas Frimanille. Toisen erän loppuun Jukurit loi jälleen kovaa painetta. Lähimpänä maalia oli ex-JYP Olli Sipiläinen, joka kilautti läpiajosta tolppaan.

Päätöserässä avauskympillä tilanteet vyöryivät uhkaavina molempiin päihin. Loppua kohden Jukurit laittoi luonnollisesti kaiken likoon, mutta JYP kesti paineen, vaikka mikkeliläiset pelasivat liki kolme minuttia ilman maalivahtia. Loppulukemat löi tyhjiin Louhivaara.

– Vähän hankala lähtö peliiin. Tiedettiin kyllä, että kaveri lyö all-in, koska heidän oli pakko voittaa. Ei oikein päästy rytmiin ja sitten kun kaveri laittoi vielä meidän virheestä avausmaalin, niin oltiin paineessa, Louhivaara kommentoi.

– Uotilalta kuitenkin upea ja tärkeä maali. Sen kautta saatiin rauhaa peliin.Toisessa erässä pelattiin jo hyvin ja pidettiin kiekkoa sekä saatiin pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Sieltä vielä kruununa Rooballe iso onnistuminen, Opa jatkoi.

JYPin voiton yksi kulmakivi oli ehdottomasti Pekka Tuokkola, joka napsi huikeat 37 torjuntaa. Päätöserässä myös JYPin puolustuspeli oli riittävän tylyä ja kypsää.

– Kolmas erä oli ihan ok johtoasemajääkiekkoa. Muutamia nukahduksia tuli, mutta muuten pelattiin ihan hyvin, Louhivaara totesi.

Voittonsa myötä JYP siis varmisti kotiedun pudotuspeleihin. Runkosarjaa on Hurrikaanin osalta jäljellä vielä kaksi koitosta. Viimeinen kotiottelu pelataan tulevana lauantaina Synergia-areenalla, kun vastaan luistelee KooKoo.

JYPillä on vielä on haarukassa jopa runkosarjan kakkostila. Se kuitenkin vaatii, että KooKoo kaatuu. Tule siis paikalle ja huuda Kouvolan kiekkoylpeys kumoon. Osta lippusi viimeiseen runkosarjataistoon TÄMÄN LINKIN kautta.