JYP suuntaa vieraskiertueelle CHL-liigassa

Viime viikonvaihteessa JYP nappasi kaksi tärkeää voittoa piinkovassa CHL-liigassa, kun kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla kaatuivat sekä sveitsiläinen EV Zug että itävaltalainen Vienna Capitals.

Nyt edessä on kaksi vierasottelua ja reissu Alppimaiden syleilyyn. Torstaina JYP kohtaa Wienissä Capitalsin ja lauantaina Zugin. Se tietää vajaan viikon vieraspelimatkaa.

Keskiviikkona JYP kävi ensin aamujäillä, josta lounaan jälkeen joukkue suuntasi Tikkakoskelle, Matka jatkui Helsinki-Vantaan kautta Wieniin. Torstaiaamuna hurrikaaninutut hakivat aamujäiltä viimeisen silauksen illan peliin, joka alkaa 20.30 Suomen aikaa.

– Liikunta, ruoka ja matkustus pitää saada balanssiin näillä reissuilla. Me on yritetty rytmittää päivät niin, ettei tule pelkästään istumista. Joka väliin on otettu ruoka ja joka päivä on tarkoitus käydä jäillä, JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius valottaa reissusuunnitelmia.

Perjantaina joukkue lentää Wienistä Sveitsin Zurichiin. Taas massut täyteen pastaa ja iltapäivällä jalat auki jäätreeneissä. Lauantaina JYP kohtaa Zugin ja sunnuntaina on edessä kotimatka.

– Tämä sarja ja tällaiset reissut ovat hienoja opinpaikkoja sekä organisaatiolle että tietenkin yksittäisille pelaajille. Voidaan seurata täällä kahden huippuorganisaation toimintaa läheltä, Vallenius sanoo.

CHL-liiga on löytämässä jalansijan suomalaisessa kiekkoilussa. Siitä oli oiva osoitus JYPin kotipelit viime viikonloppuna. Yleisöä löysi lehtereille selvästi aiempia vuosia enemmän. Siitä iso kiitos faneille!

– Toki yleisömäärät miellyttävät kovasti. Perjantaina meillä oli yli 3 900 katsojaa ja sunnuntai-iltana yli 3 300. Ne ovat kovia lukuja, mutta itse asiassa saatiin se aika helposti. Pelit palvelivat meitä niin urheilullisesti kuin myös taloudellisesti, Vallenius toteaa.

– Ihan varmasti myös yleisö on tajunnut näiden pelien arvon. Kotipelit olivat kaiken kaikkiaan huikeita ja viihdyttäviä pelejä. Tämä on kovatasoinen sarja ja täksi kaudeksi vain urheilullinen menestys on ratkaissut mukana olevat joukkueet. Sekin lisää mielenkiintoa ihan varmasti.

Torstaina JYP hakee siis voittoa Capitalsista ja lauantaina Zugista. JYP johtaa lohkoa kahden kierroksen jälkeen. Lokakuussa Hurrikaani kohtaa vielä valkovenäläisen Neman Grodnon.