JYPin vieraspelien viikonloppu starttaa Kouvolasta

JYP aloittaa loppuviikon vieraspeliturneensa perjantai-iltana Kouvolasta KooKoon kotihallista. Hurrikaani matkustaa Kymenlaaksoon huippuiskussa, sillä alla on kolme perättäistä voittoa.

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Myös KooKoo on aloittanut kautensa vahvasti. Kouvolalaisilla on alla kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappio. JYP on kuitenkin jo syksyllä osoittanut, että joukkue on veistetty sitkeästä keskisuomalaisesta petäjästä. Hurrikaani on noussut kolmesti peräkkäin tappioasemasta voittoon. Tämä joukkue ei koskaan luovuta!

– Tyytyväisiä voidaan tietenkin olla, että olemme voittaneet kolme ottelua kolmesta. Pitää kuitenkin muistaa, että ei me aina voida nousta tappioasemasta. Välillä olisi hyvä itsekin johtaa ottelua, Kärpät-pelissä kauden avausmaalinsa viimeistellyt Henri Kanninen kuitenkin huomauttaa.

– Nyt on kaksi kovaa vieraspeliä edessä. Onneksi matkat ovat kuitenkin lyhyitä ja vaikka peräkkäisinä päivinä pelataan, niin palautumiselle jää aikaa. Voittoja tietenkin jälleen haetaan, Kanninen jatkaa.

Kannisen kanssa samoilla linjoilla on niin ikään Kärpät-pelissä maalinteossa onnistunut puolustaja Jaakko Jokinen. Liigauransa toisen täysosuman viimeistellyt Jokinen korostaa perjantain ottelun alun tärkeyttä.

– Paljon helpompi se olisi pelata, jos tekisi itse ensin kolme maalia, eikä antaisi kaverille niitä kolmea. Tappioasemassa olet aina pakotettu ottamaan riskejä. Siinä voi homma nopeasti kääntyä myös toiseen suuntaan. Meidän pitää panostaa varsinkin alkuun, Jokinen pohtii.

Toki on selvää, että joka pelissä ei kannata antaa vastustajalle eteen maaleja. Hurrikaanin tahtotila on kuitenkin niin hurja, että se ei lannistu takaiskuista. Se jos jokin on tärkeää joukkueen kasvamisen kannalta.

– Niin onhan se aina hyvän joukkueen merkki, kun nousee tappioasemasta voittoon. Me ollaan tosi hyviä silloin, kun kaikki jätkät laittavat itsensä likoon. Tässä vaiheessa kautta on luonnollista, että tulee vähän epätasaisuutta pelissä. Joukkueessa on älyttömästi potentiaalia, pistepörssin ykkösnimi Antti Suomela sanoo.

Taiturimainen Suomela on takonut kolmeen otteluun pisteet 3+2=5. Tiistain Kärpät-pelissä Suomela uhrautui myös puolustuspäässä.

– Ennen sitä maaliani blokkasin kiekon omassa päässä kädellä. Sattui ihan älyttömästi ja mietin vaihtoaitiossa, että uskallanko enää tulla jäälle. Onneksi tulin ja sain ohjattua voittomaalin, Suomela myhäilee.

– Jätkät on nimittäin vähän huudelleet, että Suomelakin voisi vähän blokkailla kiekkoja. No nyt ainakin osui kunnolla, jääpussin kanssa pelin jälkeen palautunut hyökkääjä jatkoi.

Perjantain KooKoon pelin jälkeen JYPin pitää ladata akkunsa nopeasti, sillä jo lauantaina Hurrikaani matkustaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. Seuraava kotipeli on edessä ensi viikon tiistaina, jolloin vastaan asettuu Rauman Lukko.

Osta lippusi takuuvarmasti huikeaan kiekkonäytelmään Lukkoa vastaan TÄMÄN LINKIN kautta.