Liiga räjähtää käyntiin – vastaan asettuu HIFK!

Ai että nyt se herkku alkaa! JYP aloittaa Liiga-kautensa perjantai-iltana LähiTapiola-areenalla, kun vastaan asettuu aina yhtä rakas vihollinen Helsingin IFK.

Otteluennakon tarjoaa MundusAer.

JYP oli hurjassa liekissä CHL-otteluissa elo-syyskuun vaihteessa. Neljästä ottelusta Hurrikaani saavutti komeat kolme voittoa. Peli vaikuttaa olevan uomissaan heti Liiga-avauksen kynnyksellä. Vai miten koet kapteeni Juha-Pekka Hytönen?

– Saatiin CHL:ssä neljä todella laadukasta peliä laadukkaita vastustajia vastaan. Viime vuotta ollaan edellä. Peli on selvästi paremmassa kunnossa kuin viime vuonna tähän aikaan. Ei siihen voi kuitenkaan liikaa tuudittautua, Hytönen kokee.

–  Tunnelmat ovat hyvät ja odottavat. Valmiina todellakin ollaan kauden alkuun. Matka on pitkä ja me halutaan oppia voittamaan.

Viime kausi päättyi JYPin pronssijuhliin, kun juuri HIFK kaatui pronssiottelussa Jyväskylässä maalein 6-5 jatkoerässä. Nyt uusi sesonki halutaan käynnistää rökittämällä jälleen petopaidat.

– Hirveästi ei ole vielä mietitty vastustajaa, mutta pelipäivänä saadaan aina infopaketti vastustajasta. Varmasti on yritteliäs ja aktiivinen joukkue vastassa. Meidän pitää lähteä oman pelin kautta ja luottaa siihen, että kun pelataan hyvin, niin se palkitaan, Hytönen kommentoi Liiga-avauksen aattona.

JYP on saanut kovia nimiä takaisin Jyväskylään ja heistä kirkkaimpana tuikkii maailmanmestari Jarkko Immonen. Tulevalla kiekkokaudella lähdetään parantamaan viime vuoden kolmatta sijaa. Siihen vahvasti keskisuomalaisella ja vahvalla JYP-nipulla on kaikki mahdollisuudet olemassa.

– Me on jaksotettu kausi pienempiin pätkiin ja niissä on tietyt määrät voittoja tavoitteena. Pisteitä tutkitaan sitten kauden lopuksi. Tottakai sitä aina yrittää olla parempi kuin edellisellä kaudella, joukkueen kippari toteaa.

Mestaruuspaineet Hytönen sysää kuitenkin Tampereelle.

– Tapparalla on äärettömän kova nippu kasassa ja heillä on kaikki suosikinviitat harteillaan. Me tehdään kuitenkin kaikkemme, että pystytään heidät keväällä haastamaan.

JYPin leirissä pitkä 60 pelin runkosarja koetaan yhteisenä matkana, jonka huippuna siintää kevään pudotuspelit.

– Meidän pitää oppia voittamaan vaikeanakin päivänä. Me ei haluta liikaa tähyillä huhtikuuta, vaan enemmänkin halutaan keskittyä matkaan. Se on meidän iso teema.

– Yritetään kehittää omaa juttua koko ajan, niin että ollaan keväällä parhaassa mahdollisessa iskussa. Voittaminen on iso arvo. Siihen yritetään löytää keinot myös pelien ulkopuolella, Hytönen päättää.

Liigakausi starttaa LähiTapiola-areenalla perjantaina kello 18.30. Osta lippusi ja tule todistamaan Immosen ja kumppaneiden huima pelivire TÄMÄN LINKIN kautta. Toimi nopeasti, sillä lippuja menee kaupaksi huimaa vauhtia!