Taistelu jatkuu – JYP matkustaa HIFK:n vieraaksi

JYP aloitti liigakauden 2017-2018 mallikkaasti perjantaina, kun HIFK kaatui Robert Rooban ja Antti Suomelan osumilla lukemin 4-2. Lepohetki ei kuitenkaan kestä kauan, sillä samat joukkueet kohtaavat jo tänään Helsingissä kello 17.00 alkavassa ottelussa. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Selvää on, että taistelu pisteistä tulee olemaan äärimmäisen tiukkaa. HIFK laittaa varmasti kaiken likoon kauden ensimmäisessä kotipelissään. Hurrikaanin vire on kuitenkin vahva. Päävalmentaja Marko Virtasta ilahdutti perjantain pelissä varsinkin liigadebyytin tehneiden Roni Allenin ja Tuomas Salmelan vahvat esitykset.

– Erittäin paljon ilahduttaa heidän peliotteensa. He tulivat kovimpaan mahdollisimpaan paikkaan ja kun tiedetään HIFK:n fyysisyys, niin pojat pärjäsivät loistavasti, Virtanen summasi.

– Kova joukkue on varmasti huomenna vastassa ja vääntö on jälleen hurjaa.

Viime kauden kultakypärä Suomela sai hanat auki heti avauspelissä ja se lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Kaiken kaikkiaan Suomelan TSN-ketju, laidoilla Joonas Nättinen ja Jerry Turkulainen, toimi perjantain pelissä upeasti.

– Nättiseltä sain hyvän syötön ekaan maaliin. Välillä se kauden eka maali tulee vähän tuurilla, kuten tolpan kautta moken selkään ja siitä maaliin. Sellaista se välillä kaipaa, Suomela naureskeli.

– Toisessa maalissa sain taas Jerryltä mahtavan syötön ja pääsin oikeastaan laittamaan ihan tyhjiin.

Rooba sai myös kaksi isoa maalia aikaiseksi. Mies pääsi pelaamaan samaan vitjaan Juha-Pekka Hytösen sekä Janne Kolehmaisen kanssa. Todellinen duunariketju puolusti nöyrästi, mutta loi myös tukun maalipaikkoja.

– Me pyritään pelaamaan mahdollisimman yksinkertaista peliä. Siinä on kaksi kokenutta pelimiestä vierellä, joilta pyrin saamaan mahdollisimman paljon oppia. Lähtökohtana on pelata tiukkaa puolustuspeliä. Ei tietenkään lähdetä roiskimaan, vaan iloista hyökkäyspeliä,  Rooba kommentoi ketjunsa peliä.

Edellinen peli on kuitenkin pyyhitty mielestä ja latautuminen on käynnissä kohti lauantaipäivän koitoista. Mikäs olisi sen parempaa kuin aloittaa kiekkokausi kahdella voitolla HIFK:sta.

– Tiedettiin, että tulee fyysinen peli ja sellainen se oli alusta asti. Paljon sai ottaa taklauksia vastaan ja sai niitä myös antaa. Tykkäsin kovasti pelata. Varmasti lauantaina sama kaava jatkuu. HIFK yrittää varmasti kääntää tappio voitoksi, mutta me ollaan siihen valmiita, Suomela pohtii.

– Kova peli tulee se on selvä. Helsinki on aina hankala paikka pelata. Hieno kiekkoilta on luvassa, Rooba säestää.

JYPin seuraava kotipeli on LähiTapiola-areenalla ensi viikon tiistaina, jolloin vastaan asettuu Oulun Kärpät. Osta lippusi takuuvarmasti upeaan kiekkotrilleriin TÄMÄN LINKIN kautta.