Hurrikaani myrskyää kotikaukalossa – vastassa SaiPa!

JYPin kolmen ottelun syyslomaviikko starttaa tiistai-iltana kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla, kun vastaan luistelee kovassa iskussa oleva Lappeenrannan SaiPa. Ottelu alkaa kello 18.30. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Hankalan alkukauden jälkeen Idän Sputnik on yltynyt hurjaan vireeseen. Alla on muhkeat viisi perättäistä voittoa. JYP ei kuitenkaan kumartele tilastoja, vaan aikoo laittaa lappeenrantalaiset tappio niskassaan pitkälle kotimatkalle.

– Meillä on voitto sunnuntailta alla ja lähdemme peliin erittäin hyvällä mielellä ja itseluottamuksella. Varmasti luvassa on kovaa luistelua ja taistelua, kuten aina SaiPaa vastaan, JYP-hyökkääjä Antti Suomela summaa.

SaiPan paidasta löytyy jyväskyläläisyleisölle tuttuja nimiä. JYP-kasvatti Urho Vaakanainen siirtyi täksi kaudeksi Lappeenrantaan ja on selättänyt alkukauden loukkaantumisen pelaten isoja minuutteja SaiPan puolustuksessa. Varakapteenina vastustajan joukkueessa toimii puolestaan Anssi Löfman, joka pelasi JYPissä neljä edellistä kautta. SaiPan hyökkäyksessä viilettää myös jyväskyläläislähtöinen kultakutri Topi Nättinen.

Myös valmentaja SaiPassa on vaihtunut. Joukkuetta käskyttää tätä nykyä Tero Lehterä. Suomela tuntee SaiPa-luotsin hyvin Bluesin ajoilta.

– Aika vaikea sanoa, että mitä sieltä tulee vastaan. Tunnen heidän koutsinsa aika hyvin ja sieltä voi tulla mitä vaan, Suomela sanoo.

– Takuuvarmaa kuitenkin on, että luvassa on taas vauhdikas peli. Meidän pelit ovat olleet aina vähämaalisia ja sellaista veikkaan myös tulevaksi tällä kertaa.

SaiPa voi kiittää voittoputkestaan maalivahti Frans Tuohimaata, joka on torjunut viisi voittoa  94,7 prosentin varmuudella ja päästänyt vain 1,66 maalia ottelua kohden.

JYPillä on kuitenkin selkeät sävelet, miten Liigan viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi valitun Tuohimaan räpyläkäsi saadaan tutisemaan.

– Meidän pitää lähteä jyskyttämään omaa peliä heti alusta saakka. On oltava aktiivisia kiekollisena ja luisteltava hanakasti. Kiekkoa kohti maalia ja miestä perään. Sieltä sitten raavitaan kiekot maaliin, Suomela toteaa.

Tiistai-illan otteluun on tarjolla upea Kaveripaketti-tarjous! Neljä istumapaikkalippua otteluun vain 40€! Osta omasi TÄMÄN LINKIN kautta.