JYP matkustaa Ouluun – edessä kärkikamppailu!

JYPin matka vieraskiertueella jatkuu lauantaina Ouluun, jossa on edessä erittäin mielenkiintoinen kärkikamppailu Kärppiä vastaan. Hurrikaani pitää hallussaan Liigan piikkipaikkaa, mutta oululaiset vaanivat kolmantena vain pisteen päässä. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella. Syyskuun puolivälissä JYP vei LähiTapiola Areenalla voiton tiukan taiston jälkeen maalein 4-3.

– Kerran ollaan tosiaan jo kohdattu tällä kaudella. Pelityylit alkavat olemaan varmasti puolin ja toisin tuttuja. Oulussa on iso kaukalo ja se tuo tietenkin omat haasteensa. Hieno paikka jälleen lähteä pelaamaan ja mittaamaan omaa tasoa, päävalmentaja Marko Virtanen toteaa.

JYPillä on edessä kaksi pitkää pelimatkaa. Huomenna Ouluun linja-autolla ja ensi tiistaina Valko-Venäjälle lentokoneella CHL-liigan alkulohkon viimeiseen peliin. Valmistautuminen peliin ei eroa Veltsun mukaan oli peli sitten Oulussa, Grodnossa tai Mikkelissä.

– Ei siinä oikeastaan ole mitään eroa. Kotimaassa me tehdään käytännössä kaikki matkat päiväreissuina. Joskus jos on tuplapeli esimerkiksi länsirannikolla, niin sitten ollaan yötä reissussa, Virtanen alustaa.

– Toki me on pelaajilta kysytty myös heidän mielipidettään, mutta yhdessä on tultu siihen tulokseen, että riittää kun pelipäivän aamuna lähtee aikaisin reissuun. Ei se ole niin, etteikö voitaisi tehdä asioita toisella tavalla.

Perjantaina Tuomas Pihlman vahvisti lopettavansa pitkän ja ansiokkaan pelaajauransa. Myös päävalmentaja Virtanen on kulkenut ”Pilen” kanssa pitkän polun.

– Pilelle pistin viestiä, että hän on iso osa JYP-perhettä. Kiitin meidän yhteisestä ajasta ja koko meidän organisaation puolesta. Hieno ihminen ja hieno pelaaja, Veltsu hehkuttaa.

JYP on menettänyt sairastuvalle pelaajia viime pelien aikana. Juuso Puustinen kuitenkin palasi takaisin roosteriin jo torstaina Mikkelissä.

– Kärpät on kovassa formussa ja he ovat saaneet takaisin pelaajia sairastuvalta. Meillä taas on ollut vähän päinvastaista liikennettä. Kärkipeli on edessä. Meillä on tosiaan upea tilaisuus taas mitata tasomme, Virtanen päättää.

Seuraavan kerran JYP nähdään kotikaukalossa ensi viikon perjantaina, kun vastassa on Porin Ässät. Osta lippusi otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.