JYPin vieraskiertue starttaa Mikkelistä

JYP suuntaa pitkälle vierasturneelle torstaina, kun kuuteen päivään on ohjelmassa kolme peliä. Näistä kaksi kotimaisessa Liigassa ja ensi tiistaina CHL-liigan alkolohkon päätösottelu Grodnon kaupungissa Valko-Venäjällä. 

Kiertue starttaa torstai-iltana Mikkelistä, kun JYP metsästää sarjapisteitä Jukureiden kotiluolasta. Kertaalleen Hurrikaani on mikkeliläisiä vieraskaukalossa kurittanut, kun syyskuun puolivälissä JYP kukisti Risto Dufvan miehistön maalein 3-1.

Syyskuun pelissä Juuso Puustinen kuritti Jukureita kahteen kertaan. Nähtäväksi tosin jää, onko ”Pudi” pelikunnossa vielä torstaina. Tiistain CHL-pelin Puustinen seurasi katsomosta. Päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi Puustisen tilannetta arvoituksellisesti ja sanoi, että maalitykki joko on tai ei ole pelikunnossa.

JYPille tuli lisää loukkaantumishuolia Neman Grodnoa vastaan käydyssä ottelussa. Joonas Nättinen pelasi ottelun lopussa vain ylivoimalla. ”Näden” pelikunnosta ei myöskään ole varmuutta. Varmaa kuitenkin on, että Mikko Kalteva on sivussa vieraskiertueen peleistä. Kaltzi on sivussa pari viikkoa alavartalovamman vuoksi.

Samuli Ratinen teki JYP-debyyttinsä tiistaina. Kuva: Jiri Halttunen.

Jukureiden alkukausi on ollut vaikea, sillä kolmella voitollaan joukkue on vasta toiseksi viimeisellä sijalla sarjataulukossa. Toisaalta erot ovat vielä pieniä ja Jukureiden peli on mennyt jatkuvasti etenpäin.

JYP on kuitenkin valmis kohtaamaan Jukurit. Kahdeksalla voitollaan hurrikaanipaidat keikkuvat koko Liigan piikkipaikalla. Alkukausi on osoittanut, että JYPin joukkue ei hätkähdä vaikeuksia eikä koskaan luovuta.

Jukurit-pelin jälkeen JYP piipahtaa Keski-Suomessa, mutta suuntaa pian takaisin tien päälle, sillä jo lauantaina on edessä kova taisto Oulun Kärppiä vastaan. Seuraavan kerran kotikentällä LähiTapiola Areenalla JYP nähdään perjantaina 13. lokakuuta, kun vastaan asettuu Porin Ässät. Osta lippusi taistoon TÄMÄN LINKIN kautta.