Anton Stråka liigakaukaloon tänään

JYPin hyökkääjä Anton Stråka, 19, pelaa uransa ensimmäisen liigaottelun tänään Jukureita vastaan.

Uusikaarlepyystä kotoisin oleva Anton Stråka on MuIK:n kasvatti. JYPin kiekkoperheeseen hän liittyi ”nuoremmassa” C -juniori-iässä ja on pelannut jo viisi vuotta JYPin junioriputkessa. Stråka on pelannut 50 Mestis -ottelua JYP-Akatemian sekä Heinolan Peliittojen riveissä. Kuluvalla pelikaudella Stråka on ollut keskeinen tekijä JYPin A-nuorten huippusyksyssä.

Stråka on tunnollinen, kookas (191 cm & 93 kg) ja vahva ”kahden suunnan” sentteri, joka teki jo 14 -vuotiaana rohkeita valintoja jääkiekkounelmiensa saavuttamisen vuoksi. Tänään niistä täyttyy yksi. CHL:ssä Stråka sai tulikasteensa JYPin liigajoukkueen mukana lokakuussa Valko-Venäjällä ottelussa Grodnoa vastaan.

Poikien maaotteluita Anton on ehtinyt urallaan pelaamaan 21.