JYP kohtaa Hakametsässä Ilveksen – ”jäällä pitää tehdä voittavia asioita”

JYP matkustaa perjantaina Tampereelle, jossa on luvassa viikon toinen vierasottelu. Hurrikaani voitti tiistaina Lappeenrannassa SaiPan komeasti 4-0 ja nyt joukkue hyökkää Ilveksen kimppuun. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Hurrikaanipaidat ovat olleet marraskuun alun maajoukkuetauon jälkeen hyvässä iskussa. Viimeisestä viidestä pelistä JYP on saalistanut neljä kolmen pisteen voittoa. Tupsukorvat ovat puolestaan olleet marraskuun kaamoksessa otettuaan viimeiseen kahdeksaan peliin vain yhden voiton.

Päävalmentaja Marko Virtanen kuitenkin huomauttaa, että sarjataulukon toiseksi viimeisenä majaileva Ilves on viime peleissä osoittanut selviä piristymisen merkkejä.

– Olen katsonut pari viimeistä peliä nauhalta ja Ilves on ollut pelissä parempi joukkue, mutta yksittäiset tilanteet ovat kääntäneet pelin tappioksi. Heitä ei voi missään nimessä aliarvioida, Virtanen korostaa.

– Ilves on erittäin luisteluvoimainen joukkue, joka yrittää aina loppuun asti. Heidän tämän hetken sarjataulukon sijoitus ei korreloi heidän nykyisen pelivireensä kanssa. Meidän on taas onnistuttava erinomaisesti, Virtanen jatkaa.

Veltsu korostaa klassisesti oman pelin tärkeyttä. Miehistön pitää olla samalla pelikirjan sivulla joka tilanteessa.

– Meidän kannalta on tärkeää jatkaa voittavien asioiden tekemistä. Meillä oli hyvä jakso menossa, mutta Jukurit-pelissä tuli sitten tappio. Siinäkin pelissä paikkoja oli tarpeeksi ja niillä tilanteilla pelit pitäisi voittaa. Tehokkuus uupui, mutta ilahduttavasti se löytyi taas Lappeenrannassa, Virtanen pohdiskelee.

– Tärkeintä on se, että tehdään jatkuvasti niitä voittavia asioita jäällä. Silloin pitkässä juoksussa tulee enemmän voittoja kuin tappioita. Sitä jatkuvuutta haetaan taas Tampereella. Kun ollaan ihan tapissa oman pelin osalta, niin se riittää ketä tahansa vastaan, pääluotsi jatkaa.

JYP ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella yhden kerran. Syyskuun lopussa LähiTapiola Areenalla JYP peittosi tupsukorvat maalein 5-3. Tuolloin sekä Jarkko Immonen että Jani Tuppurainen nakuttivat pisteet 1+2. Juuso Puustinen säesti tehoin 1+1.

Hurrikaanin kolmen ottelun viikko huipentuu lauantaina kotikaukalossa Suomi 100 -juhlapelissä KalPaa vastaan. Tätä itsenäisyyspäivän ennakkojuhlaa ei kannata eikä voi jättää välistä! Osta lippusi KalPan kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta.