JYP matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi

Viime viikolla JYP sai keskittyä kovaan harjoitteluun, mutta tällä viikolla palataan tositoimiin jälleen ryminällä. Edessä on ensin kaksi vieraspeliä ja viikko huipentuu Suomi 100 -juhlapeliin kotihallissa LähiTapiola Areenalla KalPaa vastaan lauantaina. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Viikko alkaa tiistai-iltana Lappeenrannassa, kun vastassa on kovana kotijoukkueena tällä kaudella kunnostautunut SaiPa. JYP matkaa Itä-Suomeen täynnä taistelutahtoa ja lauantain tappiopelin sisuunnuttamana.

– Kolmen pelin viikko on tosiaan edessä. SaiPaa vastaan hävisimme kauden avauspelin ja nyt meillä on karvas tappio alla. Joukkueessa jokainen haluaa kokonaisuutta parantaa. Se on asia numero yksi. Pitää olla luottoa omaan tekemiseen, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi sanoo.

– Toinen asia on tuoda ne asiat, mitä on laadukkaasti harjoiteltu, peliin mukaan. Erityisesti maalintekopeliä meidän pitää paremmin mitata ulos joukkueesta. Laadukkaita paikkoja me on luotu ihan tarpeeksi, mutta nyt pitää olla huolellisempi ja tarkempi, kun paikka tulee, Jusu jatkaa.

Lokakuun puolivälissä SaiPa haki 4-1-voitolla pisteet Jyväskylästä, joten revanssihenkeä on ilmassa. Erikoisessa ottelussa JYP-vahti Eetu Laurikaiselle merkittiin vain kuusi torjuntaa SaiPan Frans Tuohimaan 35 koppia vastaan. Vieraskentällä SaiPa tuskin alistuu yhtä rajuun siilipuolustukseen, vaikka onkin tunnettu tiukkana puolustuspelijoukkueena.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan 60 minuuttia laadukkaasti, eikä peliotteen saa antaa hävitä. On uskottava omaan tekemiseen ja tempoon. Peli ei saa heilahtaa. Ei saa mennä asioiden edelle, vaan on elettävä hetkessä, kun peli on päällä, Ahvenjärvi pohtii.

– Siellä on Lappeenrannassa hyvässä formussa oleva joukkue vastassa. He ovat erittäin sinnikkäitä puolustamaan ja aina on viisi pelaajaa pelin alla. Meidän pitää heidän peli pystyä tappamaan ja käyttää omat momentumit hyväksi.

SaiPan tehomiehenä on tällä kaudella häärinyt pisteet 5+12=17 haalinut Topi Nättinen, joka on jyväskyläläisille erittäin tuttu. Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä. JYP on viidentenä ja SaiPa kuudentena 44 pisteellään. Erittäin tärkeä ottelu siis edessä myös sarjataulukon kannalta!

Tiistain pelin jälkeen JYP jatkaa vieraskiertuetta torstaina Tampereella Ilvestä vastaan. Viikon kruununa on lauantain kotipeli KalPaa vastaan. Kuopiolaiset ovat kairanneet tällä kaudella kaksi niukkaa maalin voittoa JYPistä, mutta lauantai-illan huumassa se tilastoerhe tullaan korjaamaan!

Osta lippusi KalPan kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta.