LähiTapiola Areenalla Järvi-Suomen derby – JYP kovassa iskussa KalPan kaatoon

Hurjan maalivireen esiin kaivanut JYP palaa tiistain voitokkaan CHL-pelin jälkeen jälleen kotoisen Liigan pariin. Perjantai-illan kunniaksi LähiTapiola Areenalla nähdään Järvi-Suomen derby osa2. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Pari viikkoa sitten kuopiolaiset olivat kotikentällään parempia niukasti maalein 3-2. Nyt on siis maukkaan revanssin paikka. JYP on kuumassa vireessä iskettyään kolmeen edelliseen peliin muhkeat 14 pönttöä.

JYP on noussut sarjataulukossa jälleen viiden parhaan joukkoon, kun taas KalPa majailee Liigan hännillä toiseksi viimeisellä sijalla. Sarjataulukkoa kun kuitenkin turha tuijotella. Täysi päivätyö on jälleen tehtävä, mikäli mielii täyttä pistepottia.

– Viimeksi hävittiin KalPalle ja se oli jälleen tiukka peli niin kuin meidän pelit tuppaa olemaan. Niissä on usein maalipaikat tiukassa, joten tehokkuus on avainasemassa, JYP-luotsi Marko Virtanen sanoo.

– KalPalla on paljon nuoria kavereita ja he ovat todella liikkuva ja luisteluvoimainen joukkue. Siihen meidän pitää vastata. Myös kamppailupelaamisen pitää olla kovalla tasolla,  Veltsu jatkaa.

JYP on noussut jälleen omalle tasolleen pienen lokakuisen notkahduksen jälkeen. Itseluottamus on tapissa ja hyökkäspeli juonikasta.

– Illan pelissä on tärkeää, että puolustuspeli on timanttia kuten se oli CHL-pelissä Tapparaa vastaan ja TPS-ottelussa viime viikonloppuna. Meidän trendi on ollut nouseva ja sitä tietenkin pyritään jatkamaan, Virtanen toteaa.

”Jatkosopimus iso luottamuksen osoitus”

JYP tiedotti torstaina, että päävalmentaja Marko Virtanen sekä Veltsun koko apuvalmentajaryhmä ovat tehneet sopimuksen myös ensi kaudesta.

– Jatkosopimus on iso luottamuksen osoitus seuralta. Ajattelin heti, että haluan jatkaa koko tiimin kanssa. Kun he näyttivät vihreää valoa, niin oli helppo aloittaa neuvottelut. Eivät ne ikinä tietenkään päivässä tapahdu asiat, Virtanen taustoittaa.

JYP on hienossa nosteessa. Hurrikaaniorganisaatio tähtää aidosti Euroopan kovimmaksi kiekkoseuraksi. Hippokselle kaavaillaan uutta hallia ja seurajohto on ideoimassa jatkuvasti uusia kuvioita toiminnan parantamiseksi.

– Koko meidän valmennustiimi on erittäin intohimoinen ja halukas oppimaan jatkuvasti. Sellaista esimerkkiä haluan myös itse näyttää ja sitä tekee myös koko organisaatio urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarista ja toimitusjohtaja Aku Valleniuksesta lähtien. Se on tärkeä signaali, että koko organisaatio tähtää samaan suuntaan, Virtanen pohtii.

– Ja koko ajan tässä tietenkin haluaa valmentajana tulla paremmaksi. Se on se juttu, mikä ajaa myös eteenpäin.

Miklik toi joukkueeseen rentoutta

Tiistain CHL-pelissä JYPin paitaan palasi slovakialainen velikulta Michel Miklik. Paluu Jypinkylään oli upea, kun Miklik onnistui maalinteossa heti avausottelussa.

Virtasen mukaan Miklikillä on joukkueelle muutakin annettavaa kuin huima maalintekotaito.

– Michel on pelaaja, joka nauttii joka päivä jääkiekosta. Hän tuo meidän päivittäiseen tekemiseen rentoutta ja nautintoa. Vaikka ammattilaisia on joka jätkä, niin Michel näyttää, että hauskaa saa silti olla, Virtanen kuvailee slovakkia.

– Hän näyttää omalla tekemisellään, että turha jännittäminen ja jäpittäminen ei auta yhtään. Tosissaan pitää silti hommia tehdä, mutta saa tästä myös nauttia. Se on se Michelin viesti, mitä hän tuo joukkueeseen.

Perjantaina JYP tulee jälleen LähiTapiola Areenan jäälle täynnä taistelutahtoa ja oikeanlaista raivoa. Miklikin esimerkillä rennosti, mutta aidolla hurrikaanisydämellä loppuun asti! Vapise Kalpa sillä JYP on iskussa!

Perjantai-illan huumaa ja vastassa aina yhtä rakas KalPa. Paljon parempaa ei voi enää toivoa. Osta lippusi ja tule huutamaan yhdessä KalPa kumoon TÄMÄN LINKIN kautta.