Voittovireen löytänyt JYP matkustaa Ässien vieraaksi

Tiistaina riemukkaan 3-0-voiton KooKoosta kotijäällä napannut JYP kohtaa torstaina Porissa Ässät. Hurrikaanijoukkue matkustaa länsirannikolle huimalla itseluottamuspiikillä varustettuna. Tarkoitus on tietenkin jatkaa voittojen tiellä! 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Tiistain KooKoo-voitossa tärkein elementti oli onnistunut erikoistilannepelaaminen. JYP selvitti tärkeät alivoimat ja iski käytännössä kaksi ylivoimaosumaa kolmannen erän alkuun. Myös Jussi Olkinuoran kauden ensimmäinen nollapeli oli upea juttu!

– Niinhän se kiekossa homma menee. Kun toimii ylivoima ja alivoima sekä maalivahtipeli, niin on aika isot todennäköisyydet voittaa. Pelin jälkeen kyllä pukukopissa aisti ja kuuli, että pojat todella halusivat sitä voittoa, päävalmentaja Marko Virtanen myhäilee.

– Kyllä me erikoistilanteita aika paljon jumpattiin tauon aikana. Nyt ehkä vähän homma loksahti paikoilleen. Erittäin hyvää alivoimaa ja yv menossa oikeaan suuntaan. Aina kun palasia vaihtuu, niin vähän se vaikuttaa. Pelaajat myös halusivat todella näyttää yleisölle, että mitä me osataan, Veltsu jatkaa.

JYP ja Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella yhden kerran. Lokakuun puolessa välissä patapaidat hakivat 3-1-voiton Jypinkylästä. Nyt on aika maksaa kalavelat ja ottaa makoisa revanssi. JYPille kaksi komeaa maalia tiistaina laukonut Juuso Puustinen uskoo, että voittoreseptit on nyt löydetty.

– Tauko tuli hyvään saumaan ja oli mukavaa latailla vähän akkuja. Pureskeltiin paljon meidän peliä läpi. On mietitty, miksi hävittiin jonkun aikaa tiukkoja pelejä. Uskon, että me on se juttu joukkueena hiffattu. Meidän pitää pystyä puolustamaan kurinalaisesti ja kärsivällisesti, Pudi pohtii.

– On jaksettava odottaa omat paikat. Kuten nähtiin tiistaina, niin ne paikat tuli lopulta sitten kolmoserässä. Iso juttu on se, kuka ekan maalin tekee ja mihin peli lähtee virtaamaan. Pitää jaksaa jauhaa omaa juttua ja uskoa, että voittoja tulee kosolti. Välillä tuossa heikomman jakson aikana meidän jänne ei kestänyt koko peliä ja kaveri pääsi rokottomaan sen avausmaalin, kultakypärä jatkaa.

Lokakuun tappiopelissä Ässien sankarina hääri ex-JYP Mikko Salmio, joka tykitti kaksi osumaa. Torstai-iltana Isomäen jäähallissa ainakin ”Miki” pitää ottaa tiukkaan vartiointiin. Ässien paras pistemies on alkukaudesta puolestaan ollut Sami Lähteenmäki tehoin 9+6=15. JYPin kultakypärä Puustinen pitää hallussaan pistepörssin kolmatta sijaa pistein 13+9=22.

Sarjataulukossa JYP on 38 pisteellään viidentenä. Ässät on puolestaan kerännyt 32 pistettä, mikä oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Varmasti kyseessä on jälleen legendaarinen maalin peli, jossa mitataan molempien joukkueiden kärsivällisyyttä.

Seuraavan kerran kotijäällä LähiTapiola Areenalla JYP nähdään tulevana lauantaina, kun vastassa on Vaasan Sport. Kyseessä on Tuomas Pihlman ilta. Pilen upea ura paketoidaan ja muistellaan illan aikana. Tätä ei kannata jättää välistä. Osta lippusi Pilen iltaan TÄMÄN LINKIN kautta ja tule huutamaan yhdessä Sport kumoon!

Myrsky elementissään viihdyttämässä yleisöä. Kuvat: Jiri Halttunen