JYP hakee voittoa Pelicansin vieraana – Nättinen takaisin tositoimiin!

JYP aloittaa lauantaina pitkän mutta antoisan vieraspeliturneen Lahdesta Pelicansin vieraana. Tiistaina matka jatkuu CHL-liigan toisessa puolivälieräottelussa Brnon vieraaksi ja heti keskiviikkona Liiga jatkuu Vaasassa Sportin kotikaukalossa. 

Otteluennakon tarjoaa MundusAer.

Nyt mitataan JYP-pelaajien kestävyyttä, mutta joukkue on valmis upeaan haasteeseen. Tiistain kotiottelussa Kometa Brnoa vastaan epäonnisen alun jälkeen JYP sai pelin jälleen rullaamaan. Lauantaina Lahdessa kotijoukkue saa olla varuillaan!

– Meillä on hyvä latinki ja edellinen peli näytti jo hyvältä, vaikka kaveri teki alkuun kaksi maalia. Joukkue kasasi sen jälkeen itsensä hyvin ja saatiin peliin nouseva trendi. Sitä samaa halutaan jatkaa Lahdessa, päävalmentaja Marko Virtanen sanoo.

JYP janoaa voittoa, sillä taistelu sarjataulukossa on tiukkaa. Sijat 4-11 mahtuvat kahdeksan pisteen sisään. JYP on taulukossa seitsemäntenä ja Pelicans kolme pistettä perässä kymmenentenä.

– Lahdessa on yksi Liigan pienimmistä kaukaloista. Pelicans on taisteleva ja kamppailuhalukas joukkue. Siellä tulee tilanteet nopeasti. Meidän pitää olla valmiita alusta saakka. On oltava koko ajan valmis pelaamaan. Ihan varmasti mukaansatempaava ottelu on luvassa, Veltsu mietiskelee.

Joonas Nättinen is back! Kuvat: Jiri Halttunen.

Nättinen selättänyt loukkaantumisen

JYPin sairastuvalta kantautuu loistavia uutisia Pelicans-ottelun alla. Päävalmentaja Virtanen vahvisti perjantaina, että Joonas Nättinen palaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen.

– Nättinen saadaan takaisin kokoonpanoon ja se on tietenkin hieno juttu. Micke Saari on myös aloittanut harjoittelun ja hänen tilannetta seurataan viikko kerrallaan, Virtanen toteaa.

Pelicans-ottelusta alkaa JYPin voittoputki! Se on päätetty. Ennen joulua JYP tahkoaa vielä kymmeneen päivään viisi ottelua, joista neljä Liigassa ja siihen päälle Brno-peli CHL:n puolivälierissä.

– Pelit tulevat nyt nopealla syklillä. Erittäin tärkeitä pisteitä on jaossa. Pitää säilyttää hyvä pelivalmius koko ajan. On ensiarvoisen tärkeää, mitä tehdään ennen peliä ja pelien jälkeen, Veltsu pohtii.

– Parasta lääkettä mahdolliseen väsymykseen on tietenkin voittaminen. Nyt on viisi peliä ennen joulua ja jokainen niistä on meille todella tärkeä. Me kuitenkin joukkueen sisällä valmistaudutaan yhteen otteluun kerrallaan. Nyt on kaikki fokus Pelicans-pelissä, Virtanen jatkaa.

JYP ja Pelicans ovat kohdanneet tällä kaudella yhden kerran. Lokakuun loppupuolella Pelicans haki 4-2-voiton Jypinkylästä. Revanssihenkeä on siis ilmassa!

Seuraavan kerran JYP nähdään kotikaukalossa ensi viikon perjantaina, kun vastassa on Hämeenlinnan Pallokerho. Osta lippusi Kerhon kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta.