JYP JA KOTIMAINEN EVOGENOM OY YHTEISTYÖHÖN

Jyväskyläläinen bioteknologiayritys Evogenom Oy sekä JYP ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Evogenom Oy on tuonut markkinoille uuden sukupolven laajat geenitestit, jotka avaavat jokaiselle ihmiselle ainutlaatuisen mahdollisuuden perehtyä henkilökohtaiseen perimäänsä.

  • Henkilökohtainen geenitieto auttaa meitä esimerkiksi loukkaantumisriskien ehkäisyssä sekä harjoittelun ja siitä saatavien hyötyjen tehostamisessa. Myös ravintoon, lepoon sekä palautumiseen saamme aivan uudenlaisen yksilöllisen tiedon jokaisesta urheilijasta, JYP Jyväskylän toimitusjohtaja Aku Vallenius.

Kotimaiset geenitestit toteutetaan urheilijan antaman yksinkertaisen sylkinäytteen avulla. Näytteen pohjalta urheilijan perimä kyetään lukemaan, analysoimaan ja raportoimaan luotettavasti. Testi lukee yli 680 000 perimän datapistettä. Tuloksena on ennennäkemättömän laaja, mutta helposti ymmärrettävä suomenkielinen raportti urheilijan synnynnäisistä perintötekijöistä.

  • Arjen haasteet nykypäivän Liigassa ovat kovat. Tämä antaa meille paremmat työkalut pelata, harjoitella ja palautua, kommentoi JYPin fysiikkavalmentaja Jarkko Hyytiä

Huippu-urheilijoiden lisäksi testi sopii kaikille omasta terveydestä, liikunnasta, ravinnosta sekä hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille.

  • Lista geneettisistä taipumuksista on pitkä. Mahdollisuudet yksilöllisen kehittymisen sekä hyvinvoinnin edistämiseen ovat lähes rajattomat. Geenitestin avulla saavutetaan konkreettisia hyötyjä muun muassa valmennukseen sekä palautumiseen liittyvissä asioissa, Evogenomin toimitusjohtaja Hannu Tolvanen

LISÄTIETOJA:

 

Aku Vallenius, JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja /+358 40 723 3128

Hannu Tolvanen, Evogenom Oy:n toimitusjohtaja / +358 40 064 2569

www.evogenom.com