JYP kohtaa kotikaukalossa HIFK:n – ”Pistetään hurrikaanimyrsky heti käyntiin!”

Perjantai-iltana LähiTapiola Areenalla tarjoillaan todellista kiekkoherkkua, kun kolmen ottelun voittoputkessa porskuttava JYP kohtaa kotikaukalossa aina yhtä sytyttävän Helsingin IFK:n. Ottelu alkaa kello 18.30. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

JYP aloitti viikkonsa nousemalla upeaan voittoon tapaninpäivän perhepelissä Mikkelin Jukureita vastaan. Lukemat merkittiin jatkoajalla JYPille 3-2. Mikko Kalteva oli JYPin sankari kahdella osumallaan. Maalinteossa onnistui myös Juuso Puustinen, joka on noussut Liigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle 18. rysällään.

– Pelaamiseen olen kaikelta muulta osin tyytyväinen, mutta erikoistilanteisiin en. Se ei kinkkua syömällä parane. Sitkeä oli meidän joukkue, päävalmentaja Marko Virtanen totesi pelin jälkeen.

Hurrikaanijoukkue onkin hieronut erikoistilannekuvioita kuntoon kahden välipäivän aikana. Perjantai-iltana JYP tulee lyömään kaiken likoon, jotta Stadin kingit kaatuvat kotikentällä. Joukkueet kohtasivat kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä syyskuun alussa. LähiTapiola Areenalla JYP voitti maalein 4-2 ja seuraavana päivänä Helsingissä Hurrikaani vei voiton osumin 4-3 jatkoajalla.

HIFK:lla on allaan kolme peräkkäistä tappiota, joista viimeinen tuli tiistaina rumin 1-6-lukemin Pelicansia vastaan kotikaukalossa. JYPinkylään saapuukin varmasti erittäin nälkäinen vastustaja, joka janoaa paluuta takaisin voittojen tielle. Täksi kaudeksi juuri helsinkiläisjoukkueesta JYPiin saapuneella Puustisella on kuitenkin selkeä resepti pelin voittamiselle.

– Silloin alkukaudesta pelattiin ekat pelit heitä vastaan. Pitkään aikaan ei ole heitä vastaan pelattu ja monta reissua väliin mahtuu. Pitkä on ollut odotus, mutta kiva on päästä heidän tämän hetken taso ja myös oma taso mittaamaan, Puustinen aloittaa.

– Varmasti on HIFK paljon parantanut alkukaudesta ja tulevat tänne taatusti nälkäisinä. Pistetään se hurrikaanimyrsky käyntiin heti alusta ja siitä pari maalia, niin menee kaverilla pupu pöksyyn. Eiköhän se sillä hoidu, Puustinen jatkaa.

JYP kohtaa perjantaina HIFK:n LähiTapiola Areenalla. Kuvat: Jiri Halttunen.

Tiukka ottelurupeama edessä

JYPillä on edessään seuraavan reilun kolmen viikon aikana todella tiukka otteluputki. 23 päivään mahtuu yhteensä 11 peliä eli käytännössä ottelu joka toinen päivä. Mukaan mahtuvat yhdeksän kotoisen Liigan peliä sekä kaksi herkullista CHL-välierää tsekkiläistä Ocelari Trinecia vastaan.

– Tiukkaa tahtia mennään. Ei siinä kannata liikaa mietiskellä muuta kuin peli kerrallaan. Palautellaan mahdollisimman hyvin joka pelin jälkeen. Siinä se melkein on resepti. Härkäaikaa tässä mennään. Yritetään oma peli maksimoida jokaiseen koitokseen, Kalteva summaa.

Kaltevan puheissa on itua. Nyt laitetaan sekä joukkueessa että yleisössä kaikki latinki perjantai-illan namupalaan HIFK:ta vastaan. Viikon tavoitteena oli kolmen voiton potti ja yksi kiinnitys on jo olemassa. HIFK-pelin jälkeen JYP päättää viikon lauantaina Porissa Ässiä vastaan.

HIFK-peli on myös vuoden 2017 viimeinen kotipeli LähiTapiola Areenalla, joten eiköhän laiteta sen kunniaksi mökki täyteen! Voiko vuoden viimeistä perjantaita viettää paremmin kuin JYP-HIFK -ottelussa? Ei voi, sanoo lätkäfani!

Pidemmittä puheitta, HANKI LIPPUSI HETI! Osta oma lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.