JYP teki sen! Me ollaan CHL-liigan välierissä!

JYP saavutti upeasti CHL-liigan välieräpaikan tiistaina, kun tshekkiläinen HC Kometa Brno kaatui vieraskaukalossa maalein 5-3. JYP eteni jatkoon yhteismaalein 8-6. 

JYP tuli otteluun kuin Hurrikaani! Avauserässä Brno jäi ihmettelemään JYP-pelaajien vauhtia. Ottelun avausmaali syntyi aikaan 5.17, kun Jarkko Immonen viimeisteli maalin kulmalta Joonas Nättisen huikeasta rystylätystä. Juuso Puustinen niittasi JYPille 2-0 ajassa 13.36. Reilua minuuttia myöhemmin Janne Kolehmainen karvasi kiekon ja viimeisteli upeasti läpiajosta.

– Meillä oli loistava alku otteluun. Kokonaisuudessaan pelattiin tosi vahva peli. Oltin lopussa tiukoilla, mutta hyvin kestettiin kaverin paine, JYP-vahti Jussi Olkinuora summasi.

Toisessa erässä JYPin paine hellitti ja myös Kometa pääsi maalipaikoille. Ajassa 38.50 Brno kavensi ylivoimalla  Luboš Horkýn toimesta. Päätöserässä heti alkuun Joonas Nättinen iski Immosen tolppavedon sisään. Brno nousi vielä maalin päähän Martin Nečasin ja Tomáš Svobodan osumilla. Loppulukemat iski kuitenkin tyhjiin Nolan Yonkman.

Yoki niittasi loppulukemat tyhjiin. Kuvat: Jiri Halttunen.

Brnon kotipyhätössä yli 7 000 katsojaa oli valmiina kotijoukkueen menestykseen, mutta niin vain JYP laittoi hallin hiljaiseksi.

– Hiki tuli kyllä. Ja äänikin vähän lähti. Upea oli tunnelma koko pelin ajan. Tästä jatketaan huomenna Liigassa, Olkinuora vannoi.

JYPin urakka jatkuu tosiaan jo keskiviikkona Vaasassa Sportin vieraana. Seuraavan kerran kotikaukalossa Hurrikaani raivoaa perjantaina, kun vastassa on Hämeenlinnan Pallokerho. Osta lippusi Kerhon kaatoon TÄMÄN LINKIN kautta.

Välierissä JYP kohtaa niin ikään tshekiläisen joukkueen, kun vastaan asettuu HC Ocelaři Třinec. Trinec kaatoi puolivälierissä ruotsalaisen Brynäsin yhteismaalein 8-4.