Kovassa vireessä oleva JYP matkustaa Kärppien vieraaksi

JYP pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulua tiistai-iltana Oulun Raksilassa. Vastassa on vakuuttavan kauden pelannut sarjakärki Oulun Kärpät. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Hurrikaanijoukkue matkustaa Ouluun kovalla itseluottamuksella varustettuna. Peli on loksahdellut paikoilleen ja alla on maukas 4-1-kotivoitto viime lauantailta HPK:sta. Pitkästä aikaa JYP pääsee matkaan myös muutaman peleistä vapaan päivän siivittämänä.

– Oulu on paha paikka aina pelata ja he ovat olleet läpi kauden kovassa vireessä. Tavoite on tietenkin voittaa viimeinen peli ennen joulua ja lähteä pyhien viettoon hyvällä mielellä, mahtavaa kolmen tehopisteen iltaa lauantaina viettänyt kultakypärä Antti Suomela sanoo.

JYP ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmat ovat yltäneet kotikentillään niukkaan maaliin voittoon. Tiukka taistelu on varmasti jälleen luvassa. Puolustuspeli ja erikoistilanteet ovat arvossaan. Vastakkain on myös kaksi Liigan tämän kauden kovinta hyökkäyarsenaalia. Oululaisten Julius Junttila johtaa Liigan pistepörssiä ja Charles Bertrand keikkuu kolmantena. JYPin kultakypärä Suomela on pistepörssissä neljäntenä ja kymppisakkiin mahtuvat hurrikaanipaidoista myös Juuso Puustinen, Jani Tuppurainen sekä Jarkko Immonen.

Ennen Kärpät-peliä JYP on sarjataulukossa viidentenä kymmenen pisteen päässä toisena majailevasta Turun Palloseurasta. Kärpät on kärjessä repäissyt 19 pisteen eron hurrikaanipaitoihin, joten tiistaina on siltäkin osin merkittävä ottelu kyseessä. Tiistain jälkeen takana on JYPin osalta 33 ottelukierrosta, joten kausi on kääntynyt jo toiselle puoliskolle. On siis välitilinpäätöksen aika.

– Aloitettiin tosi vahvasti kausi. Sitten törmättiin vähän ongelmiin. Mutta kyllä kaikki joukkueet jossain vaiheessa kautta varmasti ongelmiin törmää. Ne kuitenkin kasvattavat joukkuetta. Viime syksynä ne vaikeudet auttoivat meitä varmasti kohti voittoisaa kevätkautta, Joonas Nättinen toteaa.

– Kaikki on varmasti sitä mieltä, että voidaan vielä paljon parantaa peliä. Paremmin on mennyt kuin viime vuonna, mutta ei olla tyytyväisiä tietenkään. Liikaa on annettu voittoja kaverille, Näde jatkaa.

Kultakypärä Suomela korostaa, että viime syksyä ajatellen JYP on 15 pistettä edellä pistevauhdissaan. Tavoite on kuitenkin runkosarjassa edelleen kahden parhaan joukossa, joten joulun jälkeen joukkue odottaa itseltään kovaa tulostahtia.

– Ollaan ihan hyvin pelattu, vaikka muutamia nukahduspelejä on ollut. Peli on selvästi paremmassa jamassa kuin viime vuonna tässä vaiheessa, Suomela summaa.

JYP jatkaa myös pelejään joulun jälkeen tammikuussa CHL-liigan välierissä tshekkiläistä Trineciä vastaan. Viime viikolla jatkopaikka heltisi komealla vierasvoitolla niin ikään tshekkiläisen Kometa Brnon vieraana. Tuo upea saavutus tulee siivittämään JYPin pitkälle keväällä molemmissa sarjoissa!

– Oli tosiaan aika rankka setti meillä viime viikolla. CHL-reissu oli makea juttu ja mieletön voitto. Yksi peli vielä ja päästään sitten joulun viettoon. Laitetaan Oulussa kaikki likoon, Nättinen vannoo.

Seuraavan kerran kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla JYP nähdään ensi tiistaina Tapaninpäivänä. Perhepelissä vastassa on Mikkelin Jukurit. Perhepeliin on tarjolla jälleen upeita lipputarjouksia. Lunasta omasi TÄMÄN LINKIN kautta.