Huippuottelu LähiTapiola Areenalla lauantaina – JYP kohtaa Pelicansin!

JYPin kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla, kun vastassa on Lahden Pelicans. Hurrikaani kärsi torstaina kitkerän tappion Hämeenlinnassa ja nyt joukkue janoaa pikaista paluuta takaisin voittokantaan. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Torstaina Hämeenlinnassa JYP jäi neljän maalin takaa-ajoasemaan ja hyvästä kiristä huolimatta HPK:lla oli liikaa etumatkaa.

– Meillä oli teemana pitää meidän kivajalka, joka nojaa perustekemiseen. Se ei kuitenkaan syystä tai toisesta pysynyt kasassa. Osa ei vielä ymmärrä sitä, että vaikka mennään raskaita aikoja, niin tämä on juuri se ammattilaisuuden perusta, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen paaluttaa.

– Pitää ladata itsensä 60 peliä runkosarjassa ja muut pelit päälle joka ilta olit kuinka väsynyt tahansa. Se ei kaikilla onnistunut torstaina, Veltsu jatkaa.

Sanomattakin on selvää, että lauantaina kotikaukalossa JYP lyö avauskiekosta lähtien ihan kaiken likoon. Hurrikaanipaidat haluavat niistää pussinokilla LähiTapiola Areenan jäätä. Ottelulla on myös tärkeä valmistava merkitys, sillä ensi tiistaina JYP kohtaa CHL-liigan toisessa välieräottelussa Tshekissä Ocelari Trinecin. Avaustaisto päättyi Jyväskylässä JYPin makoisaan 4-2-voittoon.

Torstain välipäivän JYP on käyttänyt laadukkaaseen harjoitteluun. Varsinkin erikoistilannepelaamiseen on panostettu, sillä torstaina Hämeenlinnassa JYPin alivoima antautui peräti neljä kertaa.

– Ei mitään pois HPK:n ylivoimalta, mutta meidän alivoima kyllä tökkii tällä hetkellä. Siellä on meillä parannettavaa ja siihen otetaan ja on otettu kiinni, Virtanen toteaa.

Myrsky on valmiina Pelicansin kaatoon. Tule sinäkin paikalle! Kuvat: Jiri Halttunen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Lokakuussa Pelicans haki pisteet Jyväskylästä maalein 4-1, mutta joulukuussa JYP tasasi puntit voittamalla Lahdessa osumin 5-2. Lauantain ottelussa on pientä back-to-back henkeä, sillä seuraavan kerran kaksikko kohtaa jo ensi perjantaina Lahdessa.

Pelicans on ollut viimeisen kuukauden aikana kovassa vireessä ja joukkue on noussut taistelemaan tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta. JYP on sarjataulukossa neljäntenä, mutta Pelicans on vain kuuden pisteen päässä. Tästäkin syystä ottelussa on panosta mielin määrin.

Lauantaina JYPin kultaista kypärää kantaa Jani Tuppurainen. Allu nousi HPK-pelin kahdella syöttöpisteellä tasapisteisiin Antti Suomelan kanssa, mutta Tuppuraisella on enemmän maaleja tehtynä. Tuppurainen on Liigan pistepörssissä neljäntenä lukemin 14+22=36. Suomelan on viidentenä pistein 13+23=36. Jarkko Immonen on pistepörssin seitsemäntenä (8+27=35) ja Juuso Puustinen kahdeksantena (18+15=33).

Tule paikan päälle kannustamaan JYP voittoon! Lätkä on ehdottomasti parasta paikan päällä! Osta lippusi otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.