JYP hakee kauden avausvoittoa KalPasta

JYPin vuoden ensimmäinen viikko jatkuu perjantai-iltana Kuopiossa, kun vastassa on aina yhtä rakas paikallisvastustaja KalPa. JYP matkustaa Savoon kuuden ottelun voittoputkessa. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

KalPa on ollut JYPille hankala vastus, mutta nyt hurrikaanipaidat mielivät kellistää kuopiolaiset ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja vieläpä KalPan kotikaukalossa. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa ja KalPa on juhlinut voittoa joka kerta. Edellisen kerran JYP ja KalPa ottivat toisistaan mittaa joulukuun alussa, jolloin KalPa ryösti pisteet 5-0-voitolla Jyväskylästä.

Edellisen KalPa-pelin jälkeen JYPin kelkka on kuitenkin kääntynyt. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta Hurrikaani on myrskynnyt seitsemän voittoa. Kuten viime kaudella, myös tällä kaudella pikkujoulut toi lisää uutta virtaa joukkueeseen.

– Varmasti näin on. Paljon on samaa kuin viime vuodessa. Harmi että pikkujoulut on vain kerran vuodessa, keskiviikkona Tapparan nollannut Jussi Olkinuora velmuilee.

JYPillä on edessä tiukka otteluputki, mutta joukkue on valmis haasteeseen. Perjantaina pelataan siis Kuopiossa, lauantaina kotikaukalossa SaiPaa vastaan ja ensi tiistaina on edessä huipputärkeä CHL-liigan ensimmäinen välierä Trineciä vastaan niin ikään LähiTapiola Areenalla.

– Mukava se on pelata. Meillä laittaa fysiikkakoutsit niin koville, että kivempi se on pelata kuin harjoitella, Tapparaa vastaan ottelun ainoa maalin luutinut Jarkko Immonen naureskelee.

Konkari Immosen mukaan JYPin peli on hyvin kuosissaan, mutta edelleen tehdään kovasti töitä kohti kevään ratkaisupelejä.

– Tammikuuta tässä jo eletään ja kevät sekä playoffsit lähestyy. Jokainen joukkue varmasti hioo pieniä juttuja kuntoon ja niin tehdään mekin. Ei peli vielä valmista ole, vaikka hyvin on nyt kulkenut, Jakke sanoo.

– Tiukkoja vääntöjä on luvassa, mutta se kyllä sopii meille. Nyt on löydetty selkeyttä ja balanssia varsinkin keskialueen puolustuspelaamiseen. Kun se on tasapainossa, niin hyökkääminen tulee helpommin, Immonen päättää.

JYP janoaa lisää voittoja, sillä tähtäimessä on nousta aina sarjataulukon kärkeen asti. Hurrikaani on taulukossa neljäntenä. Kolmantena majaileva Tappara on neljän pisteen ja sarjakärki Kärpät 11 pisteen päässä.

Seuraavan kerran JYP nähdään kotikaukalossa siis lauantaina, kun Loppiaisen kunniaksi LähiTapiola Areenalle saapuu Lappeenrannan SaiPa. Tule paikan päälle todistamaan Hurrikaanin huima vire! Lätkä on parasta paikan päällä!

Osta lippusi SaiPa-peliin TÄMÄN LINKIN kautta.