JYP pitkästä aikaa kotikaukalossa – vastassa Rauman Lukko

JYP aloittaa viikon pelit kotikaukalosta LähiTapiola Areenalta, kun tiistaina JYPinkylään saapuu Rauman Lukko. Hurrikaani pelaa kotikentällä yli viikon tauon jälkeen. Ottelu alkaa kello 18.30. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Viime viikolla JYP koki sekä voittoja että tappion. Urakka alkoi tiistaina Tshekin Trinecissä, jossa varsinaisella peliajalla JYP taipui, mutta nappasi CHL-finaalipaikan voittamalla rankkarikisan. Perjantaina hurrikaanipaidat hakivat voittolaukauskisan jälkeen pisteet Lahdesta, mutta lauantaina Jukurit oli kotiluolassaan parempi maalein 3-2.

Jukurit-pelistä hampaankoloon jäi sen verran, että pakko hieman palata päätöserän tilanteeseen, jossa Janne Kolehmainen sai ulosajon taklattuaan ex-JYP Valtteri Hotakaista.

– Hyvin kyseenalainen viiden minuutin jäähy meille, jonka linjatuomari antaa katsomalla taululta. En edes tiedä, onko sellainen toiminta laillista. Sen verran katsoin nauhalta ja oli kyllä minun mielestä erittäin puhdas taklaus. Ei voi paremmin pelaaja taklata. Se oli harmi tilanne ja söi meiltä paljon energiaa, mutta näitä joskus sattuu, päävalmentaja Marko Virtanen puhisi ottelun jälkeen.

Uusi viikko ja uudet kujeet ovat kuitenkin edessä. Tällä viikolla JYP saa keskittyä vain Liigaan. Lukko on siis tiistaina vastassa kotiaskissa ja perjantaina TPS vieraissa. Tälle kaudelle melko harvinainen vain kahden ottelun viikko siis luvassa. JYP onkin kahden välipäivän aikana hieronut kuviot kuntoon ja laittaa kaiken likoon, jotta viikon saaliina on täydet kuusi pistettä.

JYP ja Myrsky ovat valmiita Lukon kaatoon. Tule sinäkin paikalle! Kuvat: Jiri Halttunen.

 

– Kova joukkue on Lukko ja samoista sijoista me pelataan. Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa se ottelu. Paljon on pelejä luvassa, mutta kotipelit on aina erityisiä juttuja. Niistä vaan pitää kairata paljon voittoja loppukaudella, JYPin kautta aikain pistemieheksi lauantain Jukurit-ottelussa noussut Juha-Pekka Hytönen sanoo.

– Hyvällä fiiliksellä taas pitkästä aikaa kotiyleisön eteen. Kyllä kotiyleisö sytyttää aina enemmän kuin vieraspelit. Pistetään parasta Jyppiä pöytään, Micke Saari puolestaan toteaa.

JYP ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Voitot ovat tasan 1-1, sillä molemmat miehistöt ovat yltäneet voittoihin kotikentällä. Sarjataulukon kannalta ottelu on todella tärkeä. JYP lähtee tiistai-illan kiekkotrilleriin neljänneltä sijalta, kun taas Lukko on viidentenä vain pisteen päässä Hurrikaanista.

Tule paikan päälle todistamaan Hurrikaanin hurja vire. CHL-finalisti aikoo sulattaa Lukon ja napata täyden pistepotin. Osta lippusi Lukko-otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.