JYPillä edessä kaksi vierasottelua Liigassa – ensin vastassa Pelicans

Riemukkaasti CHL-liigan finaaliin tiistaina edennyt JYP pelaa perjantaina viikon ensimmäisen pelinsä Liigassa, kun Lahdessa vastassa on Pelicans. Viime lauantaina JYP kohtasi juuri Pelicansin kotikaukalossa ja nappasi voiton maalein 4-1. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

– Edellinen liigapeli pelattiin juuri Pelicansia vastaan. Tiedetään kyllä, mitä tulee vastaan. Varmasti on joukkueella muistissa. Kyse on nyt vaan oman pelin toteuttamisesta, päävalmentaja Marko Virtanen korostaa.

– Lahdessa on hieman pienempi kaukalo ja se tuo oman mausteensa peliin. Kova peli on varmasti luvassa. Jokainen joukkue tarvitsee tässä vaiheessa kautta pisteitä kovasti, Virtanen jatkaa.

Kyseessä on joukkueiden välillä viimeinen tämän kauden runkosarjan ottelu. Voitot ovat JYPille 2-1. Hurrikaani kukisti pussinokat joulukuussa Lahdessa ja edellisessä pelissä LähiTapiola Areenalla. Ainoan tappion JYP on kärsinyt lokakuun loskan aikana kotikaukalossa.

– Torstaina puhuttiin siitä, että kaksi kertaa on epäonnistuttu CHL-pelien jälkeen Liigassa. Toki siinä on ollut taustalla aika epäinhimillinen otteluohjelma, mutta silti meidän pitää nyt kääntää taas moodi Liigan puolelle, Virtanen toteaa.

– Latinki on saatava kohdilleen. Tottakai voitot CHL:ssä ovat tuoneet hyvää oloa, mutta ei asia ole niinkään siitä kiinni. Meidän on vain osattava kääntää pelityyli jälleen suomalaiseen sarjaan sopivaksi. Helppoa se ei ole, mutta varmasti jokainen jätkä tekee kaikkensa sen eteen. Nyt oli tsekkiläinen joukkue vastassa viimeksi ja se pelityyli on ihan erilainen suomalaisiin verrattuna. Heillä on oma identiteettinsä ja meillä omamme. Nyt pitää taas sopeutua suomalaiseen peliin, Veltsu jatkaa.

Pakko vielä palata hieman tiistain Trinec-peliin. Tiukassa paineessa läpi ottelun ollut JYP kampesi väkisin tiensä finaaliin.

– Kova oli peli. Siitä ei pääse mihinkään. Eikä se ainakaan helpommaksi muutu Ruotsissa. Upea fiilis oli kyllä ottelun jälkeen. Tuntui tosi hyvältä, kun me on paljon satsattu CHL:ään. Se oli iso juttu organisaatiolle ja iso peli myös monelle pelaajalle, joka ei tule koskaan kansainvälisiä pelejä välttämättä pelaamaan, Virtanen muistuttaa.

– Matka on kuitenkin vielä kesken. CHL on tavallaan playoffsia koko ajan. Siinä ei kärsi yhtään loukkaantumissumaa tai muuta ongelmaa tulla, niin laulukuoroon lähtee nopeasti. Siinä sarjassa on pirun vaikea pärjätä, mutta nyt ollaan finaaleissa. Se on iso juttu.

Perjantaina JYP pelaa siis Lahdessa. Vierasturnee jatkuu lauantaina Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. Seuraavan kerran kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla CHL-finalisti JYP nähdään ensi tiistaina 23. tammikuuta, kun vastassa on Rauman Lukko. Osta lippusi otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.