JYPin vuosi 2018 starttaa kotiottelulla Tapparaa vastaan!

Huikean loppuvuoden pelannut JYP kohtaa vuoden 2018 ensimmäisessä ottelussa keskiviikkoiltana puolustavan Suomen mestarin Tampereen Tapparan. Ottelu alkaa LähiTapiola Areenalla kello 18.30. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Joukkueet ovat kohdanneet Liigassa tällä kaudella kaksi kertaa. Syyskuun loppupuolella JYP haki pisteet Hakametsästä maalein 4-3, mutta kuukautta myöhemmin Tappara oli parempi Jyväskylässä jatkoajan jälkeen maalein 5-4. JYP puolestaan nappasi Tapparalta puolivälieräpaikan CHL-liigassa, joten ainakin on tiedossa, miten puolustava mestari kaadetaan.

Molemmat joukkueet ovat piinkovassa vireessä. JYP päätti vuoden 2017 viiteen perättäiseen voittoon, joista kaksi viimeisintä tulivat murskaavasti viime viikonloppuna HIFK:ta ja Ässiä vastaan. Myös Tappara pelasi loistavan joulukuun, joten luvassa on todella tiukka taistelu pisteistä.

– Viime viikko oli tosiaan meiltä erinomainen. Kaikissa kolmessa pelissä onnistuttiin hyvin ja oltiin erinomaisesti valmistautuneita. Me on saatu peliä jengoilleen tietyiltä osin, päävalmentaja Marko Virtanen sanoo.

– Me on parannettu ennen kaikkea puolustuspään lyhyttä pelaamista. Sitä kautta on jäänyt enemmän pateja hyökkäykseen. Niin se menee, että kun puolustus toimii, niin saadaan luotua enemmän myös hyökkäyksiä, Virtanen jatkaa.

Liigan runkosarjaa on jäljellä vielä reilu kolmannes. Taistelu sarjataulukossa on todella tiukkaa. JYP on neljäntenä, mutta mielii vielä nousta korkeammalle. Tappara on JYPin edessä kolmantena seitsemän pisteen päässä, joten keskiviikkoillan koitos on myös tältä osin erittäin tärkeä.

– Kaikki lähtee perustekemisestä. Se on oltava koko ajan kunnossa, että voidaan kamppailla voitoista illasta toiseen. Nyt on kyse siitä, että saadaan pidettyä oma pelaamisen jänne, Veltsu toteaa.

– Kaikilla joukkueilla peli kehittyy kauden mittaa ja kukaan ei ole vielä syksyllä lähelläkään valmista. Meidän on pidettävä huolta siitä, että oma peli kehittyy. Jos on jotain korjattavaa, niin sitten korjataan.

Tapparan materiaali on tunnetusti laaja ja joukkue teki vastikään vielä uuden hankinnan, kun kanadalainen  Curtis Hamilton liittyy joukkueeseen. JYPin täytyy olla heti avausvaihdosta lähtien jälleen pelin ytimessä, jotta kirvesrinnat tylsyvät.

– Erittäin kova on vastus huomenna. Me on jo muutaman kerran tällä kaudella kohdattu, joten joukkueet ovat tutut toisilleen. Vastassa on ihan top-joukkue,. joten meidän pitää onnistua laajalla rintamalla. Ei riitä, että muutama pelaaja tai muutama ketju onnistuu, vaan kaikkien on oltava mukana, Virtanen päättää.

Tule paikan päälle todistamaan Hurrikaanin hurja vire! Lätkä on parasta paikan päällä. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta ja tule kannustamaan JYP voittoon.