Edessä piinkovat back-to-back -pelit Ilvestä vastaan!

Euroopan mestari JYP palaa arkeen kotoisen Liigan parissa perjantaina ja lauantaina, kun Tampereen Ilves on vastassa kaksi kertaa. Perjantaina pelataan Hakametsässä ja lauantaina on edessä huikea CHL-juhlallisuuksien sävyttämä ottelu LähiTapiola Areenalla. 

Otteluennakon tarjoaa MundusAer.

Tiistain tiukan ja riemukkaan CHL-finaalin jälkeen JYP lepäsi keskiviikon, mutta hommat jatkuvat jälleen. CHL-voitto toi joukkueelle rutkasti lisää virtaa ja intoa taistella tuplamestaruudeesta keväällä.

– Hetki menee aina näissä ennen kuin ymmärtää, mitä me on saavutettu. Olin itse ja niin myös pelaajat aika kierroksilla pelin jälkeen. Keskiviikko huilattiin ja käytiin yhdessä syömässä joukkueen kanssa. Siinä samalla klousattiin tämä saavutus, päävalmentaja Marko Virtanen sanoo.

– Se oli upea voitto ja mieletön matka kaiken kaikkiaan. Tätä kokemusta ja tunnetta ei meiltä kukaan voi viedä pois. Nyt on kuitenkin nopeasti taas palattava arkeen. Pelit tulevat äkkiä vastaan.

Virtanen muistuttaa, että vaikka CHL-voitto oli enemmän kuin makoisa, on kausi vielä pahasti kesken. Tähtäimessä on kevät ja pudotuspelit, jonne pitää saada optimaaliset lähtökohdat runkosarjan viimeisen kuudenneksen aikana.

– Vuosi on vielä pahasti kesken. Nyt ovat uudet seikkailut ja pelit edessä. Juhlitaan sitten CHL-voittoa myöhemmin ajan kanssa, Virtanen toteaa.

Kuvat: Jiri Halttunen.

”He tappelevat elämästä ja kuolemasta”

Ilves on äärimmäisen vaarallinen vastustaja. JYPin täytyy laittaa perjantaina vieraskaukalossa ihan kaikki likoon, jotta voitto tulee. Tupsukorvat ovat seitsemän pistettä pudotuspeliviivan alapuolella, joten kamppailu tulee olemaan taatusti huimaa.

– Ilves tappelee nyt elämästä ja kuolemasta. Heidän joukkueelle on varmasti tämä ajatus myyty. Sieltä on tulossa tosi nälkäinen vastustaja meille viikonlopuksi. Heidän kamppailuun ja halukkuuteen meidän pitää pystyä vastaamaan. Otetaan CHL-voitosta positiiviset jutut mukaan, Virtanen miettii.

JYP pelaa viisi ottelua ennen reilun viikon päästä alkavaa olympiataukoa. Viisi peliä ja sitten reilun viikon varmasti tarpeeseen tuleva lepotauko. Tämän jälkeen edessä on enää kuusi runkosarjan ottelua. Nyt jokainen piste on elintärkeä.

– Meillä on nyt edessä viiden pelin jakso ja siihen me on asetettu omat tavoitteet. Sitten tulee pieni ja todellakin kaivattu huili meidän joukkueelle, Virtanen sanoo.

JYP ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Syyskuun lopussa Hurrikaani voitti kotikaukalosas maalein 5-3 ja joulukuussa tamperelaiset olivat kotonaan parempia osumin 5-2.

Kuvat: Jiri Halttunen.Tule paikan päälle katsomaan, kun mestaruusviiri nostetaan kattoon

JYP juhlistaa Euroopan mestaruutta lauantaina ennen Ilves-ottelun alkua. Tarjoamme mestaruuskakkua kaikille paikalle tulijoille klo 15.30-16.30. Varsinainen juhlaseremonia alkaa n. klo 16.45, joten olethan ajoissa paikalla. Jäällä näemme mestaruuspokaalin joukkueen tuomana sekä Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston terveiset JYP-perheelle. Seremonian kruunaa juhlallinen mestaruusviirin nostaminen LähiTapiola Areenan kattoon.

Pokaali on esillä ottelun ajan JYP Hall of Fame:ssa sekä ottelun jälkeen A-baarissa yhdessä pelaajien kanssa. Oiva paikka hakea nimmarit vaikkapa ottelusta ostettuun mestaruusjulisteeseen, joita myynnissä fanshopissa sekä kioskeilla.

Näitä hetkiä on harvoin tarjolla, joten tervetuloa paikalle todistamaan historiallista CHL-voittoa sekä kannustamaan JYP kotivoittoon Tampereen Ilveksestä.

Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.