Huikea ottelu luvassa LähiTapiola Areenalla – vastassa sarjakärki Kärpät

JYPin uusi viikko CHL-huuman jälkeen alkaa tiistai-iltana kotikaukalosta, kun LähiTapiola Areenalle saapuu sarjan ylivoimainen kärkijoukkue Oulun Kärpät. Ottelu alkaa kello 18.30. 

Otteluennakon tarjoaa MundusAer.

Kärpät on ollut tällä kaudella huimassa iskussa. Se johtaa Liigaa muhkealla 19 pisteen erolla ennen Turun Palloseuraa. Panosta ottelussa riittää varsinkin JYPin kannalta jälleen enemmän kuin tarpeeksi. Hurrikaani lähtee peliin sarjataulukon neljänneltä sijalta. Edellä ottelun enemmän pelanneet TPS ja Tappara ovat vain neljän pisteen päässä.

– Hieno mittari meille. Kärpät johtaa ylivoimaisesti sarjaa ja on ennakkosuosikki. Mikäs sen hienompaa kuin lähteä haastajana taistelemaan voitosta, JYPin Jani Tuppurainen kommentoi maanantain jääharjoituksen jälkeen.

Käynnissä olevat olympialaiset ovat rokottaneet Kärppien kokoonpanoa, sillä Etelä-Koreassa Leijonien mukana ovat pistepörssin ykkösnimi Julius Junttila sekä puolustajat Lasse Kukkonen ja Miika Koivisto. Kärppien materiaali on kuitenkin niin laaja, ettei oululaisten poissaolojen varaan kannata laskea yhtään mitään.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kolme kertaa ja voitot ovat JYPille 2-1. Ainoan tappion hurrikaanipaidat kokivat lokakuun alkupuolella Raksilassa maalein 1-2. Sanomattakin on selvää, että runkosarjan ykkösjoukkuetta vastaan JYP joutuu laittamaan ihan kaiken peliin. Lauantain maukas 5-1-voitto Ilveksestä antoi kuitenkin osviittaa siitä, mitä on luvassa, kun koko hurrikaanijoukkue on pelin ytimessä.

– Viime viikko oli tunteikas viikko. Homma huipentui juhlallisuuksien kera lauantaina ja saatiin vielä hieno voitto siitä pelistä. Nyt onkin sitten sarjakärki vastassa ja siitä on hyvä jatkaa. Toivottavasti on mökki täynnä ja sama fiilis kuin lauantaina, JYP-puolustaja Mikko Kuukka sanoo.

– Huipputunnelmat on tällä hetkellä. Pääsääntöisesti on viime aikoina pelattu mallikasta jyppilätkää. Nyt voidaan sitten mitata meidän taso valtakunnan ykkösjoukkuetta vastaan. Se on oikein mukava porkkana meille, Juuso Puustinen säestää.

Tiistain Kärpät-pelin jälkeen JYPin viikko jatkuu perjantaina vieraspelillä Rauman Lukko vastaan. Lauantaina on puolestaan kotikentällä vastassa Mikkelin Jukurit. Sen jälkeen on edessä reilun viikon olympiatauko.

JYPillä on jäljellä yhdeksän peliä runkosarjasta ja kamppailu pudotuspelien kotiedusta käy kiivaana. Tule tiistaina paikan päälle katsomaan, miten CHL-mestari lyö Kärpät kanveesiin! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.

Syyskuussa JYP kukisti kotikaukalossa Kärpät maalein 4-3. Kuvat: Jiri Halttunen.