JYP kiittää ja onnittelee Petr Tonia

 

Viime viikolla peliuransa lopettamispäätöksen julkistanut Petr Ton, 44, pelasi urallaan kolme kautta JYPin paidassa kausien 1999 – 2002 välisenä aikana. Loistavana luistelijana tunnettu fanien suosikkipelaaja pelasi JYPissä 152 ottelua tehoin 66+84=130.

JYP onnittelee Petr Tonia upeasta ja poikkeuksellisen pitkästä pelaajaurasta sekä kiittää hänen panoksestaan JYPissä. Ton pelasi urallaan yhteensä yli 1200 Tšekin ja Suomen pääsarjaottelua pudotuspeleineen.

Kaudella 2000 – 2001 Petr Ton teki JYPin paidassa 52 tehopistettä, kun JYPin seuraavaksi paras pistemies teki 26 tehopistettä. ”Aika harvinainen tilastollinen poikkeama minkään joukkueen tehoissa kahden kovimman pistemiehen välillä koko Liigamme historian aikana?”, toteaa JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Kladnon kasvatti Petr Ton oli jo ”kolmekymppinen” rutinoitunut ammattilaiskiekkoilija, kun hän palasi Suomesta kotimaahansa Tšekkiin, ”kolmanteen” kiekkoilijan uraansa. Uudeksi seuraksi valikoitui tšekkiläinen huippuseura Sparta Praha, jonka kanssa Ton voittikin myöhemmin kaksi maansa mestaruutta.

Erikoisuudeksi voi sanoa sitä, että kun kolmekymppinen pelaaja liittyi uuteen huippujoukkueeseensa, niin hänestä tuli runsaat 10 vuotta myöhemmin (20.9.2013) Sparta Prahan kaikkien aikojen paras maalintekijä 255:lla osumallaan. Ilmiö on harvinainen minkään eurooppalaisen huippujoukkueen tehoissa ikinä, kun laitetaan kolmekymppiset tulokaspelaajat riviin.

 

 

JYP thanks and congratulates Petr Ton.

Petr Ton, 44, announced his retirement from hockey last week. As an unexceptionally mobile skater, he became a fan favorite in Jyväskylä during his JYP -tenure (1999 – 2002). Ton collected 66 goals and 84 assists (130 pts) in his 152 games while playing for JYP Jyväskylä in the Finnish League.

JYP congratulates Petr Ton for his fabulous and extensive career and we also thank him for his effort for JYP.  During his career, Ton played over 1200 “Elite -level” games in Czech Republic and Finland including the Playoffs.

During the season of 2000 – 2001 Petr Ton scored 52 pts for JYP while the next best point scorer of JYP got 26 pts. That may be a very rare ratio among any Clubs’ two best point scorers’ effectiveness in our League, ever.

This Kladno -native was already a 30 -year old established pro hockey player when he returned to his home country Czech Republic from Finland. For his new Club he chose local “Top Club” Sparta Praha, in which Ton later on won two Czech Championship.

You could call it a rare specialty when a 30 year -old incomer joins his new “Top End Club” and becomes all-time top goal scorer, about 10 years later. That took place when Sparta Praha met Skoda Plzen 20th of September, 2013 and Petr Ton scored his 255th goal for Sparta. Quite rare of a phenomenon for any European Top Club -point scorer ever, when 30 -year old incomers are put in the line.