JYP teki sen – Hurrikaani on Euroopan paras!

JYP on voittanut ensimmäisenä suomalaisena joukkueena piinkovan CHL-liigan. Ratkaisevassa loppuottelussa Hurrikaani haki upean voiton ruotsalaisseura Växjö Lakersin kotiluolasta maalein 2-0 (0-0, 1-0, 1-0). 

Ruotsin SHL-liigan ykkösjoukkue Växjö oli ottelussa kova, mutta JYP puolusti uhrautuvasti ja kamppaili raivokkaasti. Joukkueen suurin sankari oli 30 torjunnallaan ruotsalaiset nollannut maalivahti Jussi Olkinuora.

– Jussi oli epätodellisen hyvä maalilla. Kova oli joukkue vastassa, mutta me tehtiin se. Me voitettiin. Tämä oli pitkä matka ja paljon oli kovia joukkueita vastassa. Tuntuu todella hyvältä, JYPin voittomaalin iskenyt Joonas Nättinen hehkutti Radio Cityn lähetyksessä.

Avauserään JYP tuli hyvin, mutta pikku hiljaa ote kääntyi kotijoukkueelle. Växjö vyörytti hyökkäyksiä JYPin päätyyn, mutta Olkinuora piti maalinsa puhtaana erän 15 torjunnallaan. Toisessa erässä JYP joutui pelaamaan yli minuutin kahden miehen alivoimalla, mutta pelaajat taistelivat upeasti. Tämän jälkeen ote kääntyi Hurrikaanille.

JYP pääsi kahdesti ylivoimalle ja ajassa 34.32 Ruotsin maajoukkueestakin tuttu Viktor Fasth oli yllätetty. Nättinen viimeisteli komealla kudilla 1-0-maalin suorasta hyökkäyksestä Fasthin kainalosta. Syöttöpiste maaliin Mikko Kaltevalle.

– Se oli aika perusylivoimahaku ja siitä päästiin hyökkäykseen. Sattui menemään sisään. En ole voittanut pitkään aikaan mitään, niin tuntuu kyllä ihan älyttömän hyvältä, Nättinen hehkutti.

Päätöserässä odotettiin Växjön isoa kiriä, mutta JYP kesti paineen todella hyvin ja pääsi myös itse luomaan hyökkäyksiä ruotsalaisten päätyyn. Ottelun lopussa Hurrikaani joutui koville, kun Nolan Yonkman sai jäähyn ajassa 58.34. Växjö yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tyhjien maalien erikoismies Janne Kolehmainen niittasi loppulukemat ajassa 59.40.

– Tuntuu ihan mielettömältä. Pelattiin todella kovaa joukkuetta vastaan, mutta me lyötiin ihan kaikki likoon. Joka jätkä oli sitoutunut ja me nautittiin tästä hetkestä, JYP-sankari Olkinuora sanoi Radio Cityn lähetyksessä.

– Olen niin ylpeä joukkueesta. Tämä oli jopa iso yllätys, sillä niin kova on Växjö ja voitettiin vielä heidän kotikaukalossa. Upea peli ja upea ilta. Joukkue teki oikeita asioita jäällä, päävalmentaja Marko Virtanen säesti.

JYP on Euroopan mestari! Iso kiitos faneille kovasta kannustuksesta niin paikan päällä Växjössä kuin myös kotimaassa!

Liiga jatkuu JYPin osalta perjantaina Hakametsässä, kun vastassa on Ilves. Seuraavan kerran Euroopan paras joukkue nähdään kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla lauantaina, kun revanssihenkeen mittaa otetaan taas Tampereen Ilveksestä. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.