Huikea kiekkotrilleri luvassa – JYP ja TPS kamppailevat sarjataulukon kakkostilasta

Huomenna perjantaina LähiTapiola Areenalla nähdään todellista kiekkoherkkua, kun JYP kohtaa kärkikamppailussa Turun Palloseuran. Joukkueet taistelevat kynsin ja hampain sarjataulukon kakkostilasta. TPS:n etumatka ennen perjantain ottelua on kaksi pistettä. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

JYPin viikko alkoi tylyllä tappiolla tiistaina Lappeenrannassa, mutta kotikaukaukalossa keskiviikkona KooKoo kaatui maalein 4-2. Voitto oli JYPille jo 13:s putkeen kotikaukalossa. Sanomattakin on siis selvää, että sarjataulukon kakkostila ja kotietu välieriin kiinnostaa.

– Kyllä se on meidän tavoite ja se oli sitä jo kauden alussa, että kahden joukkoon halutaan. Se olisi iso etu pudotuspeleihin. Sanotaanko näin, että ei voida yhtään pistettä enää menettää. Tiedostetaan myös itse se, että kun hävittiin SaiPalle, niin pisteitä ei voi hukata enempää, JYPin Henri Kanninen toteaa.

– TPS-peli on tosi tärkeä. Siitä jos ottaisi kolme pistettä, niin näyttää hyvältä. Jos top2:een pääsee, niin pystyy säilyttämään kotiedun playoffseissa mahdollisimman pitkään. Varsinkin kun on oltu kotona nyt tosi hyviä, niin se kotietu on erittäin tärkeä, Jaakko Jokinen säestää.

CHL-pelien takia JYP on tahkonnut tällä kaudella monta härkäviikkoa ja jälleen joukkue on sellaisen keskellä. Hurrikaani tahkoaa neljä peliä viiteen päivään. Siihen ollaan kuitenkin enemmän kuin valmiita.

– Palauttelut ensin ja sitten se on enää kaksi peliä tälle viikolle. Eihän se tunnu missään, Jokinen naulasi keskiviikon voittopelin jälkeen.

JYPillä on runkosarjaa jäljellä neljä kierrosta. Myös henkilökohtaisella tasolla panosta riittää, sillä Antti Suomela johtaa koko Liigan pistepörssiä ennen perjantain kierrosta. Suomelan tehot 18+36=54 oikeuttavat ykköstilaan kahden pisteen erolla ennen TPS-konkari Tomi Kalliota.

JYP ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Syyskuun lopussa TPS haki niukan 3-2-voiton JYPinkylästä, mutta lokakuun lopussa Hurrikaani maksoi kalavelat huikealla 6-1-voitolla Turussa. Tammikuun lopussa JYP pani vielä paremmaksi voittamalla TPS:n kotihallissa maalein 7-1.

Huikea kiekkoilta on luvassa. Tätä ei kannata jättää väliin. Laitetaan mökki täyteen! Kyseessä voi olla myös Eric Perrinin viimeinen runkosarjapeli Jyväskylässä.

Osta lippusi perjantai-illan kiekkonäytelmään TÄMÄN LINKIN kautta.