JYP hakee toista kiinnitystä välieräpaikkaan kotikaukalossa

JYP tasoitti riemukkaasti Liigan neljännesfinaalit Helsingin IFK:ta vastaan vieraskentällä perjantaina. Taistelu jatkuu heti tänään lauantaina kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla. Ottelu alkaa kello 17.00. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Hurrikaani sai huiman itseluottamuspiikin perjantain vierasryöstöstä. Ottelun sankariksi nousi jatkoajalla runkosarjan pistepörssin voittanut Antti Suomela.

– Siinä oli itseasiassa aloitushäviö, josta Jerry (Turkulainen) sai kuitenkin kaavittua kiekon viivaan Kuukalle. Sieltä sitten täydellinen toimitus maalille takapatjaan. Minut oli unohdettu yksin maalin eteen ja aika helppo työ oli lopulta laittaa tyhjiin, Suomela summasi perjantai-illan jatkoaikaratkaisua.

Menneet on kuitenkin menneitä ja JYP aloitti heti Helsingissä latautumisen kohti lauantain kotipeliä. Joukkue palautui ja tankkasi energiaa huolellisesti. Tänään LähiTapiola Areenan hurjan kannustuksen siivittämänä Hurrikaani on valmis tarjoilemaan todellisen kevätmyrskyn!

– On mukavampi tietenkin voiton jälkeen lähteä lauantain kotipeliin. Saatiin hyvä ryöstö. Keskiviikkona hävittiin, mutta nyt saatiin kotietu takaisin. Varmasti on kiihkeä lauantai-illan kamppailu luvassa, Suomela sanoi.

Yksi tärkeä tekijä perjantain voiton taustalla oli puolustajien parantunut viivapeli. Kiekot eivät tällä kertaa jääneet blokkeihin, vaan vetoja saatiin maalille asti. Silloin myös irtokiekkoja heruu, josta syntyi myös ottelun ratkaisu.

– Puhuttiin siitä avauspelin jälkeen ja nyt vedot tulivat paremmin maalille asti. Se onnistui nyt ihan täydellisesti. Huominen tulee kuitenkin vastaan nopeasti ja nyt meidän pitää vain unohtaa tämä peli. Taistelu jatkuu ja peli pysyy varmaan aika samana, Suomela koki toisen neljännesfinaalin tauottua.

Playoffseissa pelaajat ja valmentajat eivät juuri haastatteluissa enää runoile, vaan fokus on täysin tekemisessä. Turhia ei jaaritella, eikä ylimääräistä aikaa haluta käyttää median kanssa, koska joukkue on täysin oman ”kuplansa” sisällä. Playoffsit ovat sekä pelaajien että valmentajien kauden parasta aikaa!

– Samat ne on reseptit huomenna kuin tänäänkin. Kärsivällisyys ja huolellisuus on tärkeää. Ei nämä asiat tässä pelien välillä mihinkään muutu. Keskittyminen seuraavaan peliin pitää olla tapissa heti kun edellinen ottelu päättyy, JYP-valmennuksen Jukka Ahvenjärvi totesi perjantai-illan koitoksen jälkeen.

Jo perjantaina oli nähtävissä, että runkosarjan jälkeinen pitkän ottelutauon vaikutukset alkoivat karisemaan jäsenistä. Ottelun edetessä JYP otti koko ajan paremmin ottelua hallintaansa. Lauantaina avauskiekosta lähtien Hurrikaani laittaa myrskyn pyörimään HIFK:n päädyssä.

Luvassa on siis huikea kiekkokamppailu. JYP vs. Stadin kingit osa 3. Ainakin seisomapaikkoja on vielä jäljellä, mutta halli täyttyy huimaa vauhtia. Osta pilettesi kamppailuun TÄMÄN LINKIN kautta.

Lätkä on parasta paikan päällä! Tänään laitetaan mökki täyteen ja huudetaan yhdessä HIFK kumoon!