JYP hakee toista ryöstöä HIFK:n kotiluolasta

JYPin ja HIFK:n välinen neljännesfnaalien sarja jatkuu maanantaina Helsingissä IFK:n kotikaukalossa Nordenskiöldinkadun perinteikkäässä jäähallissa. Hurrikaani lähtee hakemaan sarjan kolmatta kiinnitystä kaksi makoisaa jatkoaikavoittoa takataskussaan. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Hurrikaanipaidat hävisivät viime keskiviikkona avauskohtaamisen, mutta voittivat viikonloppuna kaksi kertaa jatkoajalla. Kaksi ensimmäistä peliä kyttäiltiin puolin ja toisin, mutta lauantaina täpötäydellä LähiTapiola Areenalla tarjoiltiin playoffs-taistelua henkeen ja vereen. JYP oli lopulta parempi maalein 4-3.

– Vauhtia oli paljon ja taklauksia alkoi jo olemaan myös. Kaksi ensimmäistä peliä ei ollut niin fyysistä, mutta lauantain pelissä alkoi jo löytymään sellaista kunnon playoffs-henkeä. Se maistuu kyllä, JYPin ratkaisumaalin jatkoajalla iskenyt Ossi Ikonen sanoo.

Maanantaina HIFK laittaa varmasti kotihallissaan kaiken likoon, mutta JYP on valmis vastaamaan haasteeseen.

– Ihan varmasti kovuutta nähdään myös maanantain pelissä Helsingissä. Siellä on taas varmasti täysi tupa odottamassa ja fiilis katossa, Ikonen toteaa.

JYPin kannalta merkittävää lauantain pelissä oli ykkösvitjan herääminen playoffs-sarjaan tehopisteiden muodossa. ”Rantasalmen sulttaani” Jarkko Immonen iski kaksi maalia ja Jani Tuppurainen (0+3) sekä Joonas Nättinen (0+2) säestivät syöttöpisteiden muodossa.

– Pari maalia meni omaan päätyyn myös, mutta kokonaisuutena ihan hyvä peli meiltä, Tuppurainen summaa edellistä karkeloa.

Selvää on, että ottelusarja säilyy tiukkana taisteluna hamaan tappiin asti. Joukkueiden välinen ottelusarja on ollut erittäin taktinen, ja jokainen maali voi merkitä ratkaisua.

– On se helpompaa, kun kaikki tiedostaa sen. Jokainen muistuttaa toinen toistaan, jos tulee tyhmiä ratkaisuja. Yritetään ottaa joka tilanteesta opiksi ja sitä kautta parantaa tekemistä, Tuppurainen kokee.

HIFK on vetäytynyt paljon keskialueen trappiin, mutta se ei ole Hurrikaania liikoja hätkähdyttänyt. Euroopan mestari tietää, miten tiukat pelit käännetään voitoksi.

– Meillä on paljon kokeneita pelaajia, jotka tietävät, miten nämä hommat tehdään. Positiivista oli, että pystyttiin lauantaina muuttamaan peliä ja parannettiin koko ajan. Alussa meillä oli huolimattomia ratkaisuja ja hyökkääminen jäi keskialueelle. Huolimattomuus ja pieni väsymys kun on, niin pitää vaan pelata tarpeeksi yksinkertaisesti, Tuppurainen korostaa.

– Ei se nyt ole yllättynyt (HIFK:n keskialueelle vetäytyminen). Aika monet joukkueet ovat tällä kaudella meitä vastaan pelanneet samanlaista peliä. Ne keinot hyökkäämiseen pitää vaan löytää.

Seuraavan kerran kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla ottelusarja jatkuu keskiviikkona. Tule kannustamaan JYP voittoon! Otteluliput voit ostaa TÄMÄN LINKIN kautta. Lauantaina täysi tupa tuki upeasti JYPiä kohti voittoa. Kaikkien panosta tarvitaan, jotta JYP etenee semifinaaleihin.

– Se on hienoa, kun ihmiset löytää halliin. Siellä on hieno pelata silloin. Kun kasvattiseurassa pääsee pelaamaan playoffseja Liigassa, niin se on kyllä unelmien täyttymys, lauantain sankari Ikonen päättää.

 

Neljännesfinaalien ohjelma: 

maanantai 26.3. HIFK JYP

keskiviikko 28.3. JYP – HIFK

tarvittaessa: 

torstai 29.3. HIFK – JYP

lauantai 31.3. JYP – HIFK