JYP ja KeuPa jatkavat yhteistyötä seuraavan kahden kauden ajan

Jääkiekon Liigassa pelaava JYP ja Mestiksen runkosarjan voittaja Keuruun Pallo (KeuPa) ovat sopineet yhteistyöstä myös pelikausille 2018 – 2020.

Vaikka pelikausi on vielä ”ratkaisevasti” kesken, niin voimme jo todeta: JYP ja KeuPa saivat molempia sopijaosapuolia vahvistaneen yhteistyön startattua viime kesänä. Yhteistyö sisälsi pelaajaliikennettä, informaatiovaihtoa sekä myös yhden KeuPalaisen jääkiekkopäivän Mestisotteluineen LähiTapiola Areenalla Jyväskylässä.

Pelaajalainat JYPistä KeuPaan pyrittiin pitämään luonteeltaan pitkäaikaisina, ja suurimmilta yhden pelipäivän kokoonpano–”härdelleiltä” vältyttiinkin kiitettävästi. Vuoropuhelu seurojen välillä Jyväskylässä ja Keuruulla oli kauden aikana toista osapuolta kunnioittavaa ja aktiivista, tahdiltaan jopa lähes päivittäistä.

Hyvä fiilis ja keskinäinen luottamus toimivat molempien seurojen näkökulmista. Suurimmat voittajat yhteistyössä olivat nuori kehittyvä pelaajisto sekä koko keskisuomalainen jääkiekkoyhteisö. JYP sai nuorille pelaajalupauksilleen arvokasta kokemusta vaativista miesten matseista, KeuPa vahvistui kilpaurheilujoukkueena ja Keuruulla hienosti onnistuneet pelaajat olivat tarkasti ”JYPin tutkan alla”, kuten esimerkiksi urallaan todellisen läpimurron tehnyt laitahyökkääjä Markus Jokinen, joka KeuPan sopimuspelaajana vieraili JYPin kokoonpanossa syksyllä 2017. Pelikaudella 2018 – 2019 JYPin nuorille lupauksille on tarjolla jälleen muutama ”korvamerkitty” kehityspaikka KeuPan kokoonpanossa.

KeuPa teki tällä viikolla kiekkohistoriaa voittamalla Mestiksen runkosarjan kautta aikojen ensimmäisenä keskisuomalaisena joukkueena. Edellinen vastaava tapahtuma tapahtui ”Divarissa”, eli keväällä 1985 JYP voitti jääkiekon I-Divisioonan runkosarjan nousten jääkiekon SM-liigaan seuraavaksi pelikaudeksi. Sen nousun jälkeen on JYP pelannut 32 kautta yhtäjaksoisesti Liigassamme.

”JYP haluaa olla eurooppalainen kärkijoukkue jatkossakin ja toimiva Mestis-yhteistyö KeuPan kanssa on meille erittäin tärkeä palanen palapelissämme. Haluamme siirtyä pelaajapolitiikkamme osalta hallitusti 2020-luvulle ja JYPin yhteistyö KeuPan kanssa on keskeinen osa sitä hallittua siirtymää. KeuPa tarjoaa keskisuomalaiselle nuorelle pelaajalle oivaa henkilökohtaista kehityspolkua ja lisäksi myös JYPille pelaajamateriaalin leveyttä. Kaudella 2017 – 2018 JYP pelasi Liigan runkosarjan 60 ottelun lisäksi myös 13 kpl kiihkeitä CHL -kamppailuja, jotka päättyivätkin JYPin riemukkaisiin mestaruusjuhliin Växjössä runsas kuukausi sitten”, kertoo JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.

KeuPa HT aloittaa pudotuspelit kotonaan LeKiä vastaan lauantaina 10.3. klo 17.