JYP jälleen tositoimissa – tänään vastassa vieraskaukalossa KalPa

JYP koki eilen karvaan 2-3-tappion täpötäydellä LähiTapiola Areenalla, kun TPS punnersi voittoon. Hurrikaani on tositoimissa jälleen tänään lauantaina, kun Kuopiossa on vastassa KalPa. Ottelu alkaa jo kello 15.00.

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

JYP on ennen kolmea viimeistä runkosarjan ottelua sarjataulukossa kolmantena tasapistein Tapparan kanssa. Vain voitto siis kelpaa mukaan tuliaisiksi Savosta. Eilinen peli jätti paljon hampaankoloon, sillä JYP kiri hyvin, mutta ei aivan yltänyt rinnalle saakka.

– Hyvä pöhinä saatiin loppuun. Jäi paljon hampaankoloon seuraavaa peliä varten, perjantaina uransa 600. liigaottelun pelannut Ossi Louhivaara totesi.

– Pelissä oli kyllä paljon playoff-henkeä ja lopulta nousujohteinen esitys saatiin kuitenkin aikaiseksi. Nälkää jäi paljon KalPa-peliin, Mikko Kalteva säestää.

Tällä kaudella KalPa on ollut JYPille hankala vastus, sillä kuopiolaiset veivät nimiinsä runkosarjan neljä ensimmäistä kohtaamista. Helmikuun alussa JYP kuitenkin löysi lääkkeet KalPan kaatoon voittamalla savolaiset kotikaukalossa maalein 3-0. Kaltevalla on selkeä resepti, kuinka pisteet napataan Keski-Suomeen.

– Tiivis puolustuspeli pitää olla. Tiedetään, että KalPa varmasti pyörii hyrräpyrrää siellä päässä. Heillä on paljon liikkuvia äijiä. Meidän pitää suojella keskustaa tiiviisti. Kun ei lähdetä heidän perässä juoksemaan, niin hyvä tulee meidän kannalta, Kalteva summaa.

Päivän ottelusta on tulossa jälleen huikea trilleri, sillä panosta riittää. JYP on varmistanut paikkansa puolivälierissä, mutta nyt pelataan kotiedusta. KalPa porskuttaa puolestaan neljän ottelun voittoputkessa, jonka myötä kuopiolaiset ovat nousseet taulukon kuudennelle sijalle. SaiPa vaanii KalPan takana neljän pisteen päässä, joten kilpipaidat janoavat varmasti pisteitä. JYP on kuitenkin sisuuntunut eilisestä niukasta tappiosta ja lyhyestä palautumisajasta huolimatta jättää varmasti kaikkensa Niiralanmontun jäälle.

Runkosarjan viimeisen kotiottelun JYP pelaa ensi viikon torstaina 8. maaliskuuta. Tuolloin LähiTapiola Areenalle saapuu Porin Ässät. Osta lippusi runkosarjan loppuhuipennukseen TÄMÄN LINKIN kautta.