JYP pakkovoiton edessä – ”Maltin ja kärsivällisyyden pitää kestää loppuun asti”

JYP kärsi uskomattoman näytelmän jälkeen karun tappion jatkoajalla keskiviikkona kotihallissa LähiTapiola Areenalla maalein 6-7. Samalla HIFK karkasi otteluvoitoin 3-2 johtoon neljännesfinaalisarjassa. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Taisto jatkuu tänään torstaina Helsingissä IFK:n kotihallissa Nordenskiöldinkadulla. Lähtökohdat ovat selvät. JYPin on pakko voittaa, jotta ratkaisua päästään hakemaan Game Sevenistä lauantaina Jyväskylässä.

– Ei tässä mitään voi jäädä nyt surkuttelemaan. Nähtiin, miten saadaan oikea tunne ja työnteko pelaamiseen. Silloin kun ne asiat olivat kunnossa, oli meidän peli hyvää. Sitten taas kun ne lopsahtivat, niin meni huonosti. Vähintä, mitä meidän täytyy kentällä näyttää torstaina on nimenomaan tunne ja työnteko alusta loppuun, kapteeni Juha-Pekka Hytönen paaluttaa.

– Ekan kerran oikeastaan saatiin eilisen pelin alussa sellainen JYP, mitä on haettu koko sarjan ajan. Tänään pitää maltin ja kärsivällisyyden kestää koko pelin ajan.

Keskiviikkona JYP karkasi jo 5-0-johtoon avauserässä, mutta HIFK punnersi väkisin rinnalle. Jatkoaikaa JYP dominoi, mutta helsinkiläiset onnistuivat käytännössä ainokaisesta paikastaan jatkoerän lopussa.

– Ei vaan pystytty pitämään toisen erän lopussa omaa peliä kasassa. Ei siinä mitään paniikkia ollut. Kaveri löi kaiken likoon ja sai maaleista lisää itseluottamusta. Jatkoerässä homma kääntyi taas toisinpäin ja meillä oli se momentum. Niissä hetkissä pitää tehokas, Hytönen muistelee.

– Toki me oltiin huolissaan, että mitä kentällä tapahtuu, mutta ei siinä paniikkia tosiaan ollut. Pelattiin ehkä vähän yli. Haluttiin vähän liikaa pelata ja taistella tilanteita. Sitten taas välillä ylipuolustettiin tilanteita.

Voitto kävi JYPin hyppysissä keskiviikkona, mutta karkasi kitkerästi pois käsistä. JYP ei kuitenkaan koskaan luovuta! Tästäkin otetaan opiksi ja lyödään torstai-iltana Helsingissä kaikki peliin, jotta sarja kammetaan tasoihin. Lauantaina sitten myrskytään kotihallissa semifinaaleihin!

Hurrikaanipelaajien kopissa keskiviikon rajusta tappiosta huolimatta katseet haluttiin kääntää heti tulevaan. Haikailemalla menneitä ei voittoja saa.

– Ei siellä kopissa pelin jälkeen mitään muuta puhuttu kuin muidenkaan tappiopelien jälkeen. Omaan tekemiseen vaan kiinni ja hyvät palauttelut käyntiin. Pelissä oli tänään paljon hyviä asioita myös. Pelattiin hyvää kiekkoa ja tunne oli tapissa alussa. Tulos ehkä vähän vääristi peliä ja sitä kautta tunne sekä lataus muuttuivat vähän liikaa. Oma peli tippui sitä kautta. Nähtiin tosiaan se, että kuinka pitää pelata, jotta tulos on hyvä. Toisalta taas saatiin oppia, miten ei kannata pelata, Hytönen päättää.

JYPin ja HIFK:n välinen kuudes neljännesfinaali käynnistyy tänään Helsingissä kello 18.30. Homman juoni on kristallinkirkas. Voitolla kausi jatkuu, kun taas tappiolla kutsuvat kesälomat.