JYP ryöstöretkelle Helsinkiin – neljännesfinaalien toinen näytös

JYP koki kitkerän tappion Helsingin IFK:lle Liigan neljännesfinaalien avauskohtaamisessa keskiviikkona. HIFK onnistui ryöstössään, mutta nyt Hurrikaani aikoo tasata puntit. JYPin ja HIFK:n playoffs-sarjan toinen koitos pelataan perjantaina Helsingissä. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Keskiviikkona HIFK vetäytyi keskialueelle ja otti kärsivällisesti vastaan JYPin painostuksen.  Nordenskiöldinkadun kotihallissaan Stadin ylpeys tuskin peruuttelee. Oli miten oli, on JYP ladannut itsensä huikeaan iskuun. Keskiviikon työtapaturma on unohdettu ja joukkue laittaa kaiken likoon, jotta ottelusarja kammetaan tasoihin.

– Hyökkäysalueella meidän pitää olla tehokkaampia. Pitää päästä paremmille paikoille ja kun siellä on, niin on oltava tehokas, JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen summaa.

– Paljon saatiin ekassa pelissä laukauksia ja pidettiin kiekkoa hyökkäysalueella. Meidän on oltava vielä suoraviivaisempia. On toimitettava kiekkoa maalia ja miestä perään. Kakkoskiekot pitää iskeä sisään, Il Capitano jatkaa.

JYPin käskyttäjän Marko Virtasen mukaan HIFK:n pelityyli ei yllättänyt keskiviikkona.

– Sellainen peli oli kuin odotettiin. Kovaa vääntämistä oli kaikin puolin. Vähän se oli tyypillinen eka playoff-peli, että molemmat vähän katselivat, mitä sieltä on tulossa. Nyt kaikki ainakin tietää, mitä on luvassa, Veltsu kommentoi.

Hurrikaanipaidoilla oli avauspelissä kaikki eväät voittoon, mutta kiekkoa ei saatu riittävällä prosentilla maalin perukoille. Huolellisuus, suoraviivaisuus ja tylyys ovat teemoina perjantaina.

– Vähän näkyi pelissä molemmilla, että pitkä tauko oli alla. Kaverin kassari (maalivahti Kevin Lankinen) pelasi hyvin, mutta jatkossa meidän on itse oltava tylympiä maalipaikoissa. Selvää ainakin on, että kumpikaan joukkue ei luovuta missään vaiheessa. Meidän on vain oltava huolellisempia, Jani Tuppurainen toteaa.

LähiTapiola Areenalla neljännesfinaalit jatkuvat lauantaina. Ottelu alkaa kello 17.00. Lauantai, playoffs-taisto ja vastassa HIFK. Ilmassa on kaikki huikea kiekkotrillerin elementit. Tule sinäkin paikalle! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.

Neljännesfinaalien ohjelma: 

perjantai 23.3. HIFK – JYP

lauantai 24.3. JYP – HIFK

maanantai 26.3. HIFK JYP

tarvittaessa: 

keskiviikko 28.3. JYP – HIFK

torstai 29.3. HIFK – JYP

lauantai 31.3. JYP – HIFK