JYPin runkosarjan viimeinen ottelu tänään Kouvolassa

JYP päättää runkosarjan 2017-2018 tänään lauantaina Kouvolassa KooKoon vieraana. Panokset ovat kovat, sillä voitolla Hurrikaani varmistaa puolivälierien kotiedun. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

KooKoo on kuitenkin vaarallinen vastustaja, sillä joukkueella ei ole mitään panosta ottelussa. Silloin nuoret ja nälkäiset pelaajat  voivat paineettomasti painella menemään. JYP kuitenkin tiedostaa tämän ja laittaa varmasti ihan kaiken likoon, jotta pisteet matkaavat Keski-Suomeen.

JYP ja KooKoo kohtasivat viime viikolla Jyväskylässä, jolloin hurrikaanipaidat voittivat maalein 4-2. Voitot ovat runkosarjassa JYPin eduksi 2-1. Peli on varmasti tunteikas Jake Newtonille, joka palaa tänään JYP-paidassa alkukauden seuransa kotihalliin.

– Minulla on lämpimät muistot Kouvolasta ja fanit ovat minulle läheisiä. Siitä tulee varmasti erityinen ilta. Käyn varmasti moikkaamassa tuttuja pelin jälkeen, mutta kun peli on käynnissä, niin silloin ammattilainen keskittyy vain pelaamiseen, Newton summaa.

Torstaina Newton aukaisi pistetilinsä JYP-paidassa tykittämällä komeasti tehot 1+1. Se oli miehelle itselleen helpotus.

– Toki tuntui tosi hyvältä tehdä pisteitä. Olisin ottanut ne mieluusti jo aiemmin, mutta nyt ne sitten tuli. Olihan se helpotus, sillä olen kuitenkin hyökkäävä puolustaja, Newton sanoo.

– Tärkeintä oli kuitenkin auttaa joukkuetta voittamaan.  Pisteet nostavat itseluottamustani ja olen enemmän kuin valmis playoffseja varten.

Kova on itseluottamus myös Juuso Puustisella. Pudi takoi torstaina 30 kaappia täyteen runkosarjassa. Se on melkoinen määrä maaleja. Puustinen antoi kiitosta ketjukavereilleen Antti Suomelalle ja Jerry Turkulaiselle.

– En oikein tiennyt mitä odottaa, kun tänne tulin kesällä. Tietenkin tavoitteena oli pelata mahdollisimman hyvin. Viime kauteen verrattuna runkosarjassa maalintekotehokkuus on parantunut 500 prosenttia, joten tietyllä tavalla voi olla ihan hyvillä fiiliksillä, Puustinen velmuili.

– Varmasti jotain on tehty oikein joukkueena ja itsekin henkilökohtaisesti. Olen saanut pelata huikeiden äijien kanssa ja saanut ylipäätään paljon tukea lukuisilta eri ihmisiltä.

JYPin kauden viimeinen runkosarjapeli alkaa kello 17.00. Illan kierroksen jälkeen vahvistuu myös puolivälieräparit.