Neljännesfinaalit jatkuvat keskiviikkona kotihallissa – JYP lyö kaiken likoon!

JYP koki maanantaina Liigan neljännesfinaalien neljännessä kohtaamisessa tappion HIFK:n kotiluolassa. Keskiviikkona palataan jälleen LähiTapiola Areenalle ja ärsytetty Hurrikaani on valmis raivoamaan Stadin kingit kumoon. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Maanantaina JYP oli varsinkin alussa HIFK:ta heikompi ja näin ollen helsinkiläiset pääsivät karkumatkalle. Loppua kohden hurrikaanipaidat paransivat rutkasti ja pyörittivät koko kolmannen erän HIFK:n päädyssä. Se palkittiin kuitenkin vain yhdellä maalilla. Edellistä peliä on kuitenkin turha enää surkutella, sillä uusi yritys napata seuraava kiinnitys semifinaalipaikkaan on jo nurkan takana.

– Huomenna on tosiaan uusi päivä. Kyse on nyt siitä, että sarja on 2-2 ja edellistä peliä on turha enää muistella. Meidän on toteutettava omia vahvuuksia mahdollisimman hyvin ja olla valmiita pelaamaan yhdessä meidän omaa peliä, JYP-valmennuksen Jukka Ahvenjärvi summaa.

– Kaikki perusasiat jäällä pitää tehdä huolellisesti. Me tarvitaan koko joukkue samalle sivulle, jokainen puolustaja, hyökkääjä ja maalivahti. Ei ole oikotietä onneen. On oltava valmis taistelemaan ja olemaan tyly ratkaisuhetkillä.

JYP on valmis uuteen taistoon! Kuvat: Jiri Halttunen.

Neljännesfinaalit jatkuvat seuraavaksi tuplapelillä. Keskiviikkona taistellaan LähiTapiola Areenalla ja heti torstaina Helsingissä. Tahti on kova, mutta JYP on treenannut koko kesän kevättä varten. Runkosarjassa askelmerkit on haettu ja Euroopan mestarin itseluottamus on tapissa.

– Playoffsit menevät aikalailla sillä tahdilla, että ensin on välipäivä ja sitten pelipäivä. Tänään (tiistaina) meillä oli välipäivä ja vedettiin normaali palautteleva jääharjoitus. Ihan normaalilla tavalla on valmistauduttu tulevaan. Jokainen yksilö sitten huolehtii omasta palautumisestaan ja varmistaa, että tankit on niin sanotusti täynnä, Jusu toteaa.

JYPin ja HIFK:n välinen sarja on ollut ennakolta odotetun tasainen. Jokainen vaihto, jokainen tilanne ja pienikin virhe voi merkitä ratkaisua. Hurrikaanijoukkueen kokeneet pelaajat tiedostavat tämän ja ovat valmiita pistämään helsinkiläiset kesälomille.

– Olennaista on muistaa se, että pitää osata elää hetkessä. Niin kliseistä kuin se onkin, niin pitää vain keskittyä jokaiseen yksittäiseen vaihtoon kerrallaan. On oltava halu voittaa jokainen yksittäinen kamppailutilanne. Matka jatkuu ja kyse on siitä, mitä aina seuraavaksi tapahtuu. Laadukas tekeminen on kaiken a ja o, Ahvenjärvi pohtii.

Tule huomenna kannustamaan JYP neljännesfinaalien kolmanteen voittoon! Kuvat: Jiri Halttunen.

Viides neljännesfinaali alkaa LähiTapiola Areenalla huomenna keskiviikkona kello 18.30. JYP tarvitsee nyt kaikkien tuen ja kannustuksen, jotta HIFK saadaan kammettua kumoon. Laitetaan mökki jälleen täyteen! Osta lippusi otteluun TÄMÄN LINKIN kautta.