Henri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia ja menestystä

 

Laitahyökkääjä Henri Tamminen (25) siirtyy HIFK:sta JYPiin. Sopimus on mallia 1 + 1. Sopimuksen jälkimmäinen kausi sisältää seuran option.

Rightilta ampuva raamikas (189 cm & 93 kg) Tamminen on jakanut peliaikansa neljän viime kauden aikana HIFK:n Liigajoukkueen sekä K-Vantaan Mestisjoukkueen välillä. Kaudella 2017 – 2018 pelaajan loukkaantuminen nappasi häneltä yli kolmen kuukauden toipumisajan.

Urallaan Tamminen on pelannut yhteensä 130 ottelua Liigaa ja CHL:ää playoffseineen. Mestiskokemusta Tammisella on vyöllään yhteensä 70 ottelun verran.

”Henrillä on haussa urallaan seuraava steppi uusissa ympyröissä. Himo menestyä on kova. Vammat on nyt selätetty ja miesten kiekossa tutustumisvuodet pelattu. Pelaajan tavaramerkkejä ovat olleet terävä laukaus, vahva kamppailu sekä raaka ruuhkassakin eteenpäin vievä suora luistelu”, kuvailee Tammista JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

 

Tuoreita juniorisopimuksia

Olli-Petteri Viinikainen (19) sekä Oskari Kalajanniska (18) JYPin A-Nuorista ovat solmineet huhtikuussa 2018
2 + 1 mallisen ”juniorisopimuksen” JYPin Liigajoukkueen kanssa. Heidän lisäksi A-Nuoristamme on kauden 2017 – 2018 aikana poimittu JYPin L iigajoukkueen sopimuspelaajiksi jo aiemmin tiedotetut Samuli Ratinen (20), Anton Stråka (20), Anttoni Honka (17), sekä Roni Allén (19). Anttoni Hongan sopimus on kaksivuotinen, muiden pelaajien sopimukset ovat mallia 2+ 1.

 

Kultainen kevät nuorisollemme, Hongasta maailmanmestari

JYPin A-Nuorten viime kauden kärkipelaajat ovat saaneet alkuvuodesta opiskella kädestä pitäen voittamisen taikoja.

Samuli Ratinen, Anttoni Honka ja Roni Allén voittivat Mestis-mestaruuden KeuPan joukkueessa. JYPillä ja KeuPalla on voimassa oleva yhteistyösopimus kevääseen 2020 saakka.

Anton Stråka pelasi JYPin nelosketjun keskushyökkääjänä helmikuussa Växjössä Ruotsissa, kun JYP voitti upeasti vieraskentällä historiallisen CHL-mestaruuden.

Todellisen kultapotin keräsi nuorisomme nuorin lupaus, Anttoni Honka. Anttoni oli CHL-mestaruuden sekä KeuPan Mestis-mestaruuden lisäksi voittamassa isossa roolissa Suomelle U18-maailmanmestaruutta Venäjällä. Nuoret Leijonat voitti turnauksessaan kaikki seitsemän otteluaan varsinaisella peliajalla, Anttonin syötellessä näissä otteluissa tehot 0 + 5.

”Iso kuva on sellainen, että lahjakkaat pelaajamme tarvitsevat horisonttiinsa haastavia tavoitteita sekä kiehtovaa maisemaa. Vastavuoroisesti myös seuramme tarvitsee seuraavaa JYP-sukupolvea ratkaisurooleihin ensi vuosikymmenellä. Nostamme edellä mainitun kaltaisia lahjakkaita JYP-lupauksia kasvamaan ja varttumaan jääkiekkoammattilaisen polulla. Polulla, jossa sekä rakenteet että toiminnan sisältö ovat huippuluokkaa. JYPin A-Nuorten, Mestiksen KeuPan ja JYPin Liigajoukkueen toimivalla keskinäisellä yhteistyöllä voimme jatkossakin onnistua ja uskon, että edellä mainitut kuusi nuorta JYP-lupausta tulevat vielä jyväskyläläisille jääkiekon ystäville hyvinkin tutuksi”, toteaa JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

 

JYPin valmentaja-rekrytointi etenee suunnitellusti. Kyseessä on valinta, jossa tärkeys ajaa kiireellisyyden edelle. JYPin kesäharjoitukset alkavat tänään valmennuksen johdolla. Valmennuksemme on tällä hetkellä Jukka Ahvenjärvi, Antti Turunen ja Jarkko Hyytiä sekä fysioterapeutti Jari Pekkola.